Szél: Soha nem fogja Orbán Viktor megmagyarázni, hogy miért kell 61 gyereket hónapokig a tranzitzóna szögesdrótjai közt tartani

"Ha egy szóval kellene leírni, hogy hol voltam, akkor azt lehetne mondani, hogy ez egy börtönóvoda. Egy börtönóvodában voltam," mondta Szél Bernadett Facebook-videójában, amit azután posztolt, hogy Szabó Szabolcs országgyűlési képviselőtársával megnézték a röszkei tranzitzónát csütörtök délelőtt. A független képviselő elmondása szerint jelenleg 

101 fő van a tranzitzónában, köztük 61 gyermek. 

A legkisebb pár hónapos lehetett, a legnagyobb tinédzser korú, mondta Szél. 

A bent uralkodó állapotokat érzékeltetve elmesélte, hogy egy nyolcéves gyereknek négy napja fáj a foga, gyógyszert kapott, de mivel nem minősítették sürgős esetnek, fogász még nem látta. 

"Nekem ne mondja senki, hogy ők terroristák. Ne mondja senki, hogy ezek a gyerekek bármi rosszat tettek,"

jelentette ki Szél. Szerinte azért sem engedi a kormány, hogy odabent fotózzanak, mert akkor az emberek meglátnák ezeket a gyerekeket és megesne rajtuk a szívük. Hozzátette:

"könnyebb hergelni az embereket, meg gyűlöletet kelteni, és elmondani, hogy a migráns az borzalmas. De ha bejön ide az ember, és meglátja a rácsokon belül ezt az óvodát, akkor egy másik képe is lesz ennek a történetnek."

Bejelentette, hogy Szabó Szabolccsal közösen kezdeményezni fognak egy találkozót a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal vezetőivel a bent látott helyzet miatt. 

"Ezt nekem soha nem fogja Orbán Viktor és a kormány megmagyarázni, hogy miért kell 61 gyereket szögesdrótok közt tartani. Miért kell hónapokon keresztül arra kényszeríteni, hogy bent legyenek?"

- fakadt ki Szél. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.