Szerencsejáték-függőségi térképet készített a Szerencsejáték Zrt.

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Népszava ismerteti a Szerencsejték Zrt tavaly készült felmérésnek eredményét. Ezek szerint 2015 óta megháromszorozódott a szerencsejáték-függők száma Magyarországon, 300 ezer ember krónikus függésben él, 800 ezren mérsékelt, 1,4 millióan pedig az alacsony rizikófaktorú csoportba tartoznak. A 18 év alattiak ugyan a törvény szerint nem vehetnek részt szerencsejátékban, de a kutatásból az derült ki, hogy a 15-17 évesek 30 százalékánál valamekkora szerencsejáték-függőség már kialakult, tízezrénél többen pedig komoly játékfüggők, és a tinédzserek kétharmadának már okozott gondot a játékszenvedély. A felmérés szerint a szerencsejáték-függőségben szenvedő emberek hatodának ment tönkre a házastársi, élettársi kapcsolata a játék miatt, egy hetedük közeli hozzátartozóval veszett össze, minden tizenkettedik pedig az állását vesztette el.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.