Hazudott a fiatalember, aki azt állította, hogy ő egy 8 éve eltűnt, 14 éves fiú

2019 április 5., péntek 18:03
103

Hát, mégsem a nyolc éve eltűnt Timmothy Pitzen került elő szerdán a kentucky-i Newportban. Az FBI tájékoztatása szerint a DNS-tesztek alapján a magát a 14 éves Pitzenként azonosító fiatalember valójában a 23 éves, a börtönből nemrég szabadult Brian Michael Rini a szomszédos Ohio másik végéből, a Clevelandhez közeli Medinából.

„Borzalmas. Mintha csak újra kéne élnünk azt a napot [az eltűnése napját]. Timmothy édesapja újra teljesen megsemmisült” – nyilatkozta az igazság kiderülése után Kara Jacobs, Timmothy nagynénje. „Ahogy mi is” – tette hozzá a gyermek nagyanyja, Alana Anderson.

Timmothy családja 2011. májusában élhette át a gyermek eltűnését. Anyja, Amy Fry-Pitzen május 11-én begyűjtötte akkor hat éves fiát az illinois-i Aurora általános iskolájából. Három nappal később Fry-Pitzent holtan találták egy rockfordi szállodában. A nő öngyilkos lett, búcsúlevelében azt írta, hogy a gyermekét olyanokkal hagyta, akik szeretik. „Sosem fogjátok megtalálni” – írta.

Timmothyt utoljára egy nappal korábban, egy wisconsini vízi vidámparkban látták, a park biztonsági kamerái rögzítették is a képét.

Timmothy Pitzen egy wisconsini vízi vidámpark biztonsági kamerái által 2011. május 13-án rögzített felvételen. Ekkor látták utoljára a hatéves kisfiút.

Ezért is tűnhetett elsőre hitelesnek Rini története. „Odasétált az autómhoz, és megkérdezte, hogy tudok-e segíteni” – mondta a 911-es segélyhívó diszpécserének a bejelentő, aki riasztotta a hatóságokat. A felvétel alapján Rini azt mondta a bejelentőnek, hogy „csak haza akar menni”. Amikor a bejelentő rákérdezett, hogy mégis mi történt, Rini azt mondta, hogy elrabolták, és emberkereskedők tartották fogva.

A kiérkező rendőröknek is azt mondta, hogy ő Timmothy Pitzen, és hogy megszökött a két férfitól, akik hét éve fogva tartották. Azt állította, hogy legutóbb a Red Roof Inn szállodalánc egyik közeli egységében volt bezárva, de nem tudta megmondani, hogy pontosan hol. A rendőrségi jelentésben leírtak alapján úgy tűnt, hogy a szökése után szaladhatott át egy hídon Kentuckyba.

Rini még azt is állította, hogy elrablói, két testépítő alkatú, kitetovált fickó egy wisconsini rendszámú Ford terepjárót vezettek. Mivel Pitzent utoljára Wisconsinban látták nyolc éve, ez is erősítette történetét. A rendőrök végigjárták a környék Red Roof Innjeit, de nem találtak semmilyen értékelhető nyomot. Rini hazugságát végül a DNS-vizsgálat minden kétséget kizáróan leleplezte.

Hogy Rini miért hazudta azt, hogy ő a 8 éve eltűnt, most 14 éves Timmothy Pitzen, nem tudjuk. Róla viszont kiderült egy s más. Öccse, a 21 éves Jonathon például egy olyan cifra káromkodással jellemezte bátyját a CNN megkeresésére, hogy a hírtelevízió idézni se merte. Aztán elmesélte, hogy 2017-ben, amikor rendőrök állították meg közlekedési szabálysértés miatt, Brian az ő nevét diktálta be. Erről csak akkor értesült, amikor hivatalos értesítést kapott jogosítványa bevonásáról. „Soha többé nem akarok beszélni vele” – mondta Jonathon Rini a CNN-nek.

A newporti rendőrség pedig azt közölte róla, hogy korábban már volt letartóztatva, bár azt nem részletezték, hogy hol és mikor. Később az is kiderült, hogy Rini nemrég szabadult, március 7-én engedték ki egy ohiói börtönből, miután 14 hónapot letöltött betörésért és vandalizmusért kiszabott 18 hónapos büntetéséből. Az ohiói büntetésvégrehajtás hivatalos tájékoztatása szerint jelenleg három éves próbaidejét tölti, engedély nélkül el se hagyhatta volna az állam területét.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt