Az M1 átállt élő haditudósításra Görögországból, ami elég különössé teszi a közvetítését

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nincsenek több tízezren, nem is indultak meg Németország felé, de ez nem számít, az M1 Görögországból folyamatosan élőben jelentkezik be egy mezőről, ahol egy menekülttábor mellett hőbörögnek MIGRÁNSOK. 

Mint megírtuk, a Fidesz már napok óta riogat a több tízezres, mindjárt meginduló migránskaravánnal. A „migránskaraván” jelenleg pár száz embert jelent, akik egy, Szalonikitől 10 km-re lévő menekülttábor előtt sátraznak, és szeretnének továbbmenni Észak-Macedóniába. Az AP szerint kb. 200 ember össze is csapott a rendőrökkel, akik nem engedték át őket, könnygázt is bevetettek, de sérülésről vagy letartóztatásról nem volt hír. A BBC azt írja, a görög média szerint álhír, hogy a migránsok így szerveződnének, a közösségi médiában terjedtek olyan pletykák, hogy a határt megnyitják a menekültek előtt, ami nem igaz.  

Ha már ott van az M1 stábja, belead mindent. Reggeli bejelentkezés: „Éjszaka viszonylagos nyugalom volt, de most úgy tűnik, hogy újra talpon vannak és valamire készülnek". Délben bejelentették, hogy csoportokban beszélgetnek az emberek a saját nyelvükön, és kettőkor megindulnak. Egykor kiderült, hogy nem kettőkor indulnak meg, hanem már megindultak, de nem tudtak megindulni, mert a réten velük szemben felálló rendőrök nem engedik őket. Egy óra után kiderült, hogy Allah akbar kiálltásokkal rontottak a rendőrsorfalra, amire előtte kőzáport zúdítottak, de Merkelt is szidják. És pokróc is van náluk. Valamint helyenként meggyújtották a füvet. A rendőrök pedig könnygázt lőttek rájuk.

A magyar stáb félt a migránsok között, mert kiszámíthatatlanul viselkednek. „Állóháború van. Egyfajta” - mondta a helyszíni haditudósító, aki szerint visszavonultak a migránsok úgymond erőt gyűjteni. A M1 szerint 150-en vannak.  Kettő után elcsendesült a mező, de azért időnként odakapcsolnak, mert tapintható a feszültség.  

Délután háromkor így állt a réti háború

Miután az M1 egy kis képen akkor is adja a görögországi mezőháborút, amikor másról számol be, így ilyen dolgok láthatóak:

Vagy például a hagyományőrző isaszegi csata, magyar gyerekekkel és mezei migránsokkal:

Fotó: M1

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.