VIGYÁZZZ, JÖNNEK A MIGRÁÁÁNSOK, WÁÁÁÁ!!! MIGRÁNSKARAVÁÁÁÁU!!!!

Média
2019 április 05., 13:56
comments 431

„Szent Kleófás!
Milyen karaván...
Nem lehet más,
Mint oláhcigány;
Avvagy e szép útazási rend
S pőre purdék serge mit jelent?”
(Petőfi Sándor: Vándorélet [részlet])

A kormánymédia napok óta attól hangos, hogy hivatalos szervek által meg nem erősített információk szerint a görögországi Szalonikiből többezres tömegek kelhetnek útra a következő napokban Európába, elsősorban Németországba. A világháborús kommunikáció új hívószava a migránskártya mellett a Trump-kommunikációtól átvett migránskaraván, amit Orbán Balázs szerint bármi áron meg kell állítani, a kormány kész megerősíteni a határt.

link Forrás

A „migránskaraván” pár száz embert jelent, akik egy, Szalonikitől 10 km-re lévő menekülttábor előtt sátraznak, és szeretnének továbbmenni Észak-Macedóniába. Az AP szerint kb. 200 ember össze is csapott a rendőrökkel, akik nem engedték át őket, könnygázt is bevetettek, de sérülésről vagy letartóztatásról nem volt hír. A BBC azt írja, a görög média szerint álhír, hogy a migránsok így szerveződnének, a közösségi médiában terjedtek olyan pletykák, hogy a határt megnyitják a menekültek előtt, ami nem igaz.

Az állandó képviseletek vezetőinek a március végi brüsszeli ülésén a román elnökség javaslatára előjött a téma, és a bizottság azt reagálta, hogy megnézték a helyzetet, de a török és a görög fél is azt mondta, kézben tartják az eseményeket.

A köztévé ehhez képest már naponta többször élőben bejelentkezik a migránskaraván rendkívüli hírével, élőben tudósítanak a könnygázzal és gumibottal vívott III. világháború frontvonalából. Az 50 perces esti híradó első negyede csak azzal foglalkozott.

Rendkívüli hírek: Görögországban készen áll a migránskaraván az indulásra címmel jelentkeztek be a menekülttábor elől, mutatva, hogy éppen érkeznek a hatóságok a néhány tucat sátrazóhoz. Látható, hogy az égvilágon senki sincs veszélyben.

link Forrás

Egy másik bejelentkezésben (Gyülekeznek a migránsok Szalonikinél, hogy elérhék a kritikus tömeget, amivel elindulhatnak) azt mondták, hogy holnap indulhatnak meg, bár a bejelentkezésben nem látszik, hogy többen lennének. Georg Spöttle fideszes aktivista is elmondta, hogy a görög rendőrség egyelőre tudja kezeli a helyzetet.

link Forrás

Este a Bármelyik pillanatban elindulhat a bevándorló-karaván Görögországból című bejelentkezésben Németh Balázs bemutatta a várható útvonalat, elmondta, hogy a legvalószínűbb, hogy Magyarországot nem is érintik, nyugatra elkerülik az országot.

Pénteken pedig már jött a Rendkívüli hírek: Rohamrendőrök vették körbe az indulni készülő migránskaravánt.

link Forrás

Az esti riportban elhangzott, hogy egy jól szervezett és nagy létszámú karavánt szinte lehetetlen megállítani, mára pedig elhangzott a közmédiában, hogy „ez a nagyobb létszámra való kitartó várakozás azt mutatja, hogy fegyelmezett, és igen jól megszervezett tömegről van szó”. Nem világos, ezt mire alapozzák, amikor a latin-amerikai „migránskaraván” sem jutott be az USA-ba, ráadásul a 2015-ös röszkei zavargásnál sem jutott át senki. (Sőt, az egyik résztvevőt megafonozás és dobálás miatt terrorizmusért ítéltek el, ami annyit tesz, hogy Magyarországon egy terroristának elég 3,5 évet ülnie.)

A Frontex szerint tavaly 92 százalékkal kevesebben érkeztek Európába, mint a migrációs válság csúcspontján, 2015-ben. A Fidesz a közös uniós határvédelem szigorítása ellen kampányol, mondván, az EU a közös határvédelem leple alatt igazándiból gyengíteni akarja a határok védelmét, hogy ezzel elősegítse az illegális bevándorlást, a képviselői az EP-ben mégis megszavazták a vízuminformációs rendszer reformját.

Egyébként a kvótanépszavazás napján is ilyen tempóban ment a migránsozás, a közmédia egész nap riogatott, hogy a határnál várnak a migránsok, és kedvező eredmény esetén elindulnak.

A tények mondjuk már rég nem számítanak, a lényeg, hogy:

VIGYÁZZZ, JÖNNEK A MIGRÁÁÁNSOK, WÁÁÁÁ!!! MIGRÁNSKARAVÁÁÁÁU!!!!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.