A magyar kormány választ vár az Európai Bizottságtól arra, hogy tudta-e, hogy az Iszlám Állam hóhérát pénzeli

idióta rekordok
2019 március 29., 14:59

A kormányszóvivő a gyanú szerint az Iszlám Állam tagjaként elfogott Hasszán F.-ről az alábbi videót tette ki a Facebookra:

link Forrás

Hollik István ezt mondja:

„Mint az már ismert, Hasszán F. szír terroristavezér is kapott migránskártyát. Ezt a terrorista ügyvédje a napokban meg is erősítette. Ennek ellenére Brüsszel továbbra is azt állítja, hogy ezek a migránskártyák nem veszélyesek. Tegnapelőtt Natasha Bertaud, a Bizottság szóvivője azt állította, hogy nincsenek név nélküli migránskártyák, hiszen a kártyatulajdonosok személyazonosságát ismerik, és azokat havonta ellenőrzik is. Ha ez így van, és Brüsszel valóban tudja, hogy kiknek ad migránskártyát, akkor az egy nagyon fontos kérdést vet fel. Ezért a magyar kormány egyenes választ vár Brüsszeltől. Brüsszel tudta-e, hogy a szír terroristavezér is kapott-e ilyen migránskártyát, tehát a Bizottságnak tudomása volt-e arról, hogy az Iszlám Államhoz tartozó hóhért is pénzel migránskártyával? A magyar kormány egyenes válaszokat vár, és az európai emberek is szeretnének tisztán látni, mert sokakat felháborít az, hogy a jelek szerint migránskártyákkal az Európai Bizottság Európára törő terroristákat is pénzel.”

Tehát ott tartunk, hogy a kormányban állítása szerint felmerült, hogy a szövetségi rendszernek, aminek a tagja vagyunk, Szaúd-Arábiához hasonló céljai lennének, és a vezetés direkt, egy hivatalos programon keresztül pénzelt Európára törő terroristákat.

Az Európai Bizottság egyébként válaszolt: nem tudott róla, mert a csak Görögországra érvényes bankkártyaprogramot az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNCHR) intézte és bonyolította, nem ők, vagyis a görög hatóságok és az UNHCR tudja, kinek juttat segítséget így. A bankkártyát – amit a kormány migránskártyának nevez – letiltották, miután Hasszán F. nem jelent meg a kötelező egyeztetésen – írja a HVG.

Korábban a görög titkosszolgálat közölte, hogy nem volt ügynökük Hasszán F. A nálunk elfogott állítólagos ISIS-hóhér létezéséről a magyar társszervek tavaly augusztus óta tudtak, de a görögök nem tudtak bizonyítékokat küldeni a terrorcselekményekben való részvételéről. A görögök azt állítják, embercsempészet miatt nyomoztak a férfi után, és nyugtalanítja őket, hogy bizonyos országok politikai ügyekre használják a terrorizmus elleni harcot, ami rombolja a közös fellépéshez szükséges együttműködést. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.