Félmillió aláírást gyűjtött össze Hadházy Ákos azért, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez

politika
2019 április 06., 08:38
comments 253

A független képviselő még tavaly ősszel indított aláírásgyűjtési akciót, amivel arra akarná rábírni a kormányt, hogy az eddigi ellenállását feladva léptesse be Magyarországot az Európai Ügyészségbe. 

photo_camera Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

Hadházy szombaton az  újpalotai piacon jelentette be, hogy már túl vannak a félmillió aláíráson, de a célja továbbra is az, hogy az európai parlamenti választásig összejöjjön az egymillió aláírás. De szerinte ehhez arra enne szükség, „hogy az ellenzéki pártok teljesítsék korábbi ígéreteiket, és ne a saját, homályos célokért folyó gyűjtéseikre koncentráljanak” 

Hadházy célja, hogy egymillió aláírás összejöjjön, ezzel jelezve a magyar kormánynak, hogy a társadalom egy jelentős része a csatlakozás mellett van. Arról, hogy mire jó az Európai Ügyészség, amihez 22 tagország már csatlakozott, a magyar kormány viszont kifejezetten nem akarja ezt, ebben a videóban meséltünk:

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.