Már csak 90-et kell aludni, és új stadiont avatnak Magyarországon

foci
2019 április 06., 13:10
comments 83

Családi nappal és a Dunaszerdahely elleni meccsel avatja majd az új stadionját a Vasas július 5-én.  

A stadion 7 milliárdba kerül, az adófizetők adják össze. 5100 férőhelyes lesz. A nagy múltú klub, Kádár János egykori kedvenc csapatának elnökétől a Nemzeti Sportban megkérdezték, hogy nem lesz-e kicsi a stadion, de Markovits László megnyugtatta az újságírót, hogy nem, mert „valóban nagyon sokan szeretik a Vasast országszerte, de a meccslátogatási adatok azt mutatják, csak kevesen aktívak közülük”.  

photo_camera Fotó: Vasas SC/Facebook

Amikor elkezdték építeni a stadiont, akkor az angyalföldi csapat még NBI-es volt, de közben kiestek a másodosztályba. Most úgy néz ki, hogy nem is jutnak majd fel, így NBII-es csapatként ünnepelhetik az új stadiont.  

A Nemzeti Sport arra is kiváncsi volt, hogy miért a Dunaszerdahely lesz az ellenfél, aminek semmi kötédése nincs a Vasashoz, miért nem mondjuk a bécsi Rapid, hiszen őket verve nyerte meg annak idején a Vasas a Közép-európai Kupát, vagy a Vojvodina, hasonló okokból. Markovits László szerint ők még a chilei Colo-Colóval is felvették a kapcsolatot „a közös múlt apropóján”, de aztán az anyagiak miatt a Dunaszerdahely mellett döntöttek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.