Még mindig nagyon drágulnak az építkezések és lakásfelújítások

gazdaság
2019 április 06., 15:33

Az RTL Híradó arról számolt be, hogy az Építési Vállalkozók Szakszövetségének friss előrejelzése szerint továbbra is jelentősen drágulnak az építkezések: az építőanyagok ára átlagosan 8-10, a bérek a szakmunkásoknál 10, a mérnököknél 15 százalékkal emelkednek idén.

Emiatt az új és a használt ingatlanok is többe kerülnek majd, egy teljes lakásfelújítás pedig 15 százalékkal drágulhat év végéig, így egy átlagos, 50 m2-es budapesti lakás ára a mostani 30 millióról 34-36 millióra nőhet.

Emellett az építkezések lassulhatnak is a munkaerő-hiány miatt, pedig a KSH szerint már több mint 3,5 évig tarthat, mire elkészülhet egy társasház Budapesten, ez kétszer annyi idő, mint amennyi egy évtizede, a devizahitelezés csúcsidőszakában volt. (RTL Híradó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.