Verhofstadt szerint Orbán a példa, hogy a politika romjain az önkény és a gonosz erősödik meg

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az olasz Több Európát párt firenzei EP-választási kampányesemény mondott beszédet Guy Verhofstadt, és Salvini mellett Orbánt is kiosztotta, írja a Népszava. A liberális frakcióvezető kijelentette:

„a politika romjain a gonosz és az önkény tud uralkodni. Ezt látjuk Magyarországon Orbánnal, Lengyelországban, és Olaszországban Salvinivel."

Szerinte az olaszok azután, hogy elegük lett a két párti politikai elitből, annyira meggyűlöltek mindenkit, hogy "olyan figurák törhettek előre, mint Giuseppe Salvini vagy Luigi Di Maio." Verhofstadt egy öt pontos programot is ismertetett, ami szerint az EU újjászületését szolgálná: 

  • a Tanácsban el kell felejteni a mindent megbénító és lelassító egyhangú szavazást. Hatékonyabbá kell, kevésbé bürokratikussá kell tenni a szervezetet. 
  • A 28 tagú Tanács helyett elég lenne egy 12-15 tagú közös uniós kormány.
  • Új költségvetésre van szükség.
  • Új védelmi stratégiára van szükség.
  • A jogállamiságot keményebben számon kell kérni. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.