A Barcában megbukott csodagyerek csodagólt lőtt a Wembleyben, közben úgy tartotta a lábát, mint Chaplin vagy a tacskóm

2019 április 8., hétfő 2:04

Fantasztikus meccs révén került be a Watford a világ legmenőbb hazai kupasorozata, az angol FA Cup döntőjébe, ahol a bajnoki címvédő Manchester Cityvel játszanak majd. 

A bajnokságban is villogó kiscsapat a szintén remek passzban lévő Wolverhamptonnal játszott vasárnap, de a Wolves a meccs elején elhúzott 2-0-ra és a vége előtt tíz perccel még úgy tűnt, lazán jut tovább. Ekkor azonban egy nagy bedobás után Troy Deeney visszatette a labdát, a tizenhatoson belül álldogáló, csak jó tíz perccel korábban, csereként beálló katalán Gerard Deulofeu pedig helyből, nem is lövés- hanem emelésszerű, szinte flegma mozdulattal tekert a hosszú felső sarokba. 

Érdemes figyelni közben  Deulofeu lábtartását, ami egyszerre emlékeztet Chaplinére és a tacskóméra, Txikiére.  Elképesztő gól volt, amitől a volt Barcelona-szélső annyira beindult, hogy a hosszabbításban - a rendes játékidő végén legvégén Troy Deeney tizenegyesből egyenlített - egy szép kontra végén kilépett és el is döntötte az elődöntőt. Ez sem volt csúnya gól, de azért nem az a csodás kategória, mint az első.