Azzal vádolnak egy új-zélandi tengerésztisztet, hogy lesikamerát dugott az amerikai nagykövetség vécéjébe

Hétfőn bíróság elé állítottak egy volt új-zélandi tengerésztisztet az aucklandi bíróságon. Azzal vádolják, hogy 2017-ben lesikamerát rakott az ország washingtoni nagykövetségének uniszex vécéjébe.

A katonatiszt, Alfred Keating abban az időben a nagykövetségen szolgált, konkrétan ő volt a legmagasabb rangú tiszt az amerikai nagykövetségen,a  katonai attasé. Az ügyész szerint szándékosan rakta a kamerát a vécébe, hogy azzal intim felvételeket csináljon. A kamera hónapokon keresztült lehetett az egyik szellőzőnyílásban, de aztán 2017 júliusában kiesett onnan, így megtalálták. Az SD-kártyán pedig ott volt Keating DNS-e.

Az egész már csak azért is pikáns, mert követségi dolgozóként a tiszt diplomáciai mentességet élvezett az Egyesült Államokban, ott nem vádolhatták meg. A szülőföldjén viszont később megtették, ha bűnösnek találják, akár másfél évet is kaphat. Keating tagad, az ügyvédje pedig nem nyilatkozott a sajtónak, de azt tudni, hogy már nincs a haditengerészetnél. (CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.