Azzal vádolnak egy új-zélandi tengerésztisztet, hogy lesikamerát dugott az amerikai nagykövetség vécéjébe

Hétfőn bíróság elé állítottak egy volt új-zélandi tengerésztisztet az aucklandi bíróságon. Azzal vádolják, hogy 2017-ben lesikamerát rakott az ország washingtoni nagykövetségének uniszex vécéjébe.

A katonatiszt, Alfred Keating abban az időben a nagykövetségen szolgált, konkrétan ő volt a legmagasabb rangú tiszt az amerikai nagykövetségen,a  katonai attasé. Az ügyész szerint szándékosan rakta a kamerát a vécébe, hogy azzal intim felvételeket csináljon. A kamera hónapokon keresztült lehetett az egyik szellőzőnyílásban, de aztán 2017 júliusában kiesett onnan, így megtalálták. Az SD-kártyán pedig ott volt Keating DNS-e.

Az egész már csak azért is pikáns, mert követségi dolgozóként a tiszt diplomáciai mentességet élvezett az Egyesült Államokban, ott nem vádolhatták meg. A szülőföldjén viszont később megtették, ha bűnösnek találják, akár másfél évet is kaphat. Keating tagad, az ügyvédje pedig nem nyilatkozott a sajtónak, de azt tudni, hogy már nincs a haditengerészetnél. (CNN)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.