Azzal vádolnak egy új-zélandi tengerésztisztet, hogy lesikamerát dugott az amerikai nagykövetség vécéjébe

Hétfőn bíróság elé állítottak egy volt új-zélandi tengerésztisztet az aucklandi bíróságon. Azzal vádolják, hogy 2017-ben lesikamerát rakott az ország washingtoni nagykövetségének uniszex vécéjébe.

A katonatiszt, Alfred Keating abban az időben a nagykövetségen szolgált, konkrétan ő volt a legmagasabb rangú tiszt az amerikai nagykövetségen,a  katonai attasé. Az ügyész szerint szándékosan rakta a kamerát a vécébe, hogy azzal intim felvételeket csináljon. A kamera hónapokon keresztült lehetett az egyik szellőzőnyílásban, de aztán 2017 júliusában kiesett onnan, így megtalálták. Az SD-kártyán pedig ott volt Keating DNS-e.

Az egész már csak azért is pikáns, mert követségi dolgozóként a tiszt diplomáciai mentességet élvezett az Egyesült Államokban, ott nem vádolhatták meg. A szülőföldjén viszont később megtették, ha bűnösnek találják, akár másfél évet is kaphat. Keating tagad, az ügyvédje pedig nem nyilatkozott a sajtónak, de azt tudni, hogy már nincs a haditengerészetnél. (CNN)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.