Lecsapott az Unokázós Nyomozócsoport Markóra, aki 11 milliót csalt össze hiszékeny nagyszülőktől

A BRFK unokázós nyomozócsoportjának kollégái elfogták azt a férfit, aki három hónap alatt közel 11 millió forintot csalt ki több sértettől - közölte a BRFK.

A 23 éves budapesti L. Markó ismeretlen társával január 2-án hajnalban felhívott egy III. kerületi idős asszonyt, és a fiának kiadva magát közölte, hogy balesetet szenvedett és a kár megfizetéséhez pénzre van szüksége. Az idős asszony a megtakarított pénzét átadta egy férfinak, aki a fia barátjaként mutatkozott be.

Ezután L. Markó március végéig további három unokázós csalást követett el, amellyel közel 11 millió forintot, illetve ékszereket csalt ki idős sértettektől.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság unokázós bűncselekmények felderítésére alakult nyomozócsoport kollégái azonosították L. Markót és 2019. április 3-án egy VII. kerületi bevásárlóközpontban elfogták. A rendőrök a férfi XIII. kerületi lakásán közel egymillió forintot, mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, telefonkönyveket, valamint azokból kitépett lapokat találtak és foglaltak le.

A nyomozók L. Markót csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2019. április 6-án elrendelt. Ismeretlen társát továbbra is keresik. (Police.hu)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.