2017 végén 27 millió forintja volt egy átlagos magyar háztartásnak

2017 végén 27,1 millió forint volt egy átlagos magyar háztartás nettó vagyona, ami 9 millióval több a 2014-es átlagnál – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal vagyonfelméréséből (pdf), amit a jegybanknak készített.

A KSH 2017 végén 15 ezer háztartást kérdezett meg, ebből 6000 válaszolt.

A magyar lakosságot vagyon alapján 10 egyenlő részre osztva látszik, hogy 2014 és 2017 között a háztartások vagyona minden tizedben nőtt, az átlagos vagyon alapján legnagyobb mértékben a leggazdagabb tized gyarapodott, de a legalsó tized átlagos adóssága (negatív vagyona) is csökkent.

A hatvanpusztai majorság

A felmérés szerint a vagyonnövekedés egyik fő oka az ingatlanok értékének növekedése, illetve az adósság csökkenése. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.