2017 végén 27 millió forintja volt egy átlagos magyar háztartásnak

gazdaság
2019 április 09., 13:04

2017 végén 27,1 millió forint volt egy átlagos magyar háztartás nettó vagyona, ami 9 millióval több a 2014-es átlagnál – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal vagyonfelméréséből (pdf), amit a jegybanknak készített.

A KSH 2017 végén 15 ezer háztartást kérdezett meg, ebből 6000 válaszolt.

A magyar lakosságot vagyon alapján 10 egyenlő részre osztva látszik, hogy 2014 és 2017 között a háztartások vagyona minden tizedben nőtt, az átlagos vagyon alapján legnagyobb mértékben a leggazdagabb tized gyarapodott, de a legalsó tized átlagos adóssága (negatív vagyona) is csökkent.

A hatvanpusztai majorság
photo_camera A hatvanpusztai majorság

A felmérés szerint a vagyonnövekedés egyik fő oka az ingatlanok értékének növekedése, illetve az adósság csökkenése. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.