A XV. kerület ötödszörre próbálta elfogadni a költségvetést, de a fideszesek nem hagyták

POLITIKA
2019 április 09., 20:25
comments 127

A muon.hu azt írja, ötödszörre próbálta elfogadni a költségvetést a XV. kerületi képviselő-testület, de a fideszes képviselők az erről szóló napirendet sem szavazták meg, így vitára sem került sor.

A lap szerint a rendkívüli testületi ülés előtt a képviselők tiszteletdíjáról szavaztak. Ebben arról döntöttek volna, hogy a képviselők illetményét függesszék fel, amíg a kerületnek nincs költségvetése. Végül Szilvágyi László javaslatát a Fidesz-frakció és a a pártból kizárt „független” képviselők, illetve az MSZP-ből kizárt független képviselő tartózkodása mellett nem szavazta meg a testület.

A muon.hu azt írja, sok érdeklődő volt a testületi ülésen, Csonka László fideszes képviselő négyszer meg is kérte Németh Angéla polgármestert (RÁTE-Szolidaritás), hogy az elégedetlenkedő lakosokat vezettesse ki a teremből.

Németh Angéla tavaly a Rászorulókat Támogatók Egyesülete és a Magyar Szolidaritás Mozgalom színeiben nyert a polgármester-választáson.
photo_camera Németh Angéla tavaly a Rászorulókat Támogatók Egyesülete és a Magyar Szolidaritás Mozgalom színeiben nyert a polgármester-választáson. Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Február végén, március 11-én, 12-én és 18-án, illetve április 2-án sem fogadták el a XV. kerületi önkormányzat 2019-es költségvetését, ami többek között biztosította volna a közalkalmazottak, kerületi óvodai, bölcsődei, egészségügyi alkalmazottak béremelését. (Muon)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.