A XV. kerület ötödszörre próbálta elfogadni a költségvetést, de a fideszesek nem hagyták

2019 április 9., kedd 20:25
129

A muon.hu azt írja, ötödszörre próbálta elfogadni a költségvetést a XV. kerületi képviselő-testület, de a fideszes képviselők az erről szóló napirendet sem szavazták meg, így vitára sem került sor.

A lap szerint a rendkívüli testületi ülés előtt a képviselők tiszteletdíjáról szavaztak. Ebben arról döntöttek volna, hogy a képviselők illetményét függesszék fel, amíg a kerületnek nincs költségvetése. Végül Szilvágyi László javaslatát a Fidesz-frakció és a a pártból kizárt „független” képviselők, illetve az MSZP-ből kizárt független képviselő tartózkodása mellett nem szavazta meg a testület.

A muon.hu azt írja, sok érdeklődő volt a testületi ülésen, Csonka László fideszes képviselő négyszer meg is kérte Németh Angéla polgármestert (RÁTE-Szolidaritás), hogy az elégedetlenkedő lakosokat vezettesse ki a teremből.

Németh Angéla tavaly a Rászorulókat Támogatók Egyesülete és a Magyar Szolidaritás Mozgalom színeiben nyert a polgármester-választáson. Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Február végén, március 11-én, 12-én és 18-án, illetve április 2-án sem fogadták el a XV. kerületi önkormányzat 2019-es költségvetését, ami többek között biztosította volna a közalkalmazottak, kerületi óvodai, bölcsődei, egészségügyi alkalmazottak béremelését. (Muon)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt