A XV. kerület ötödszörre próbálta elfogadni a költségvetést, de a fideszesek nem hagyták

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A muon.hu azt írja, ötödszörre próbálta elfogadni a költségvetést a XV. kerületi képviselő-testület, de a fideszes képviselők az erről szóló napirendet sem szavazták meg, így vitára sem került sor.

A lap szerint a rendkívüli testületi ülés előtt a képviselők tiszteletdíjáról szavaztak. Ebben arról döntöttek volna, hogy a képviselők illetményét függesszék fel, amíg a kerületnek nincs költségvetése. Végül Szilvágyi László javaslatát a Fidesz-frakció és a a pártból kizárt „független” képviselők, illetve az MSZP-ből kizárt független képviselő tartózkodása mellett nem szavazta meg a testület.

A muon.hu azt írja, sok érdeklődő volt a testületi ülésen, Csonka László fideszes képviselő négyszer meg is kérte Németh Angéla polgármestert (RÁTE-Szolidaritás), hogy az elégedetlenkedő lakosokat vezettesse ki a teremből.

Németh Angéla tavaly a Rászorulókat Támogatók Egyesülete és a Magyar Szolidaritás Mozgalom színeiben nyert a polgármester-választáson.Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Február végén, március 11-én, 12-én és 18-án, illetve április 2-án sem fogadták el a XV. kerületi önkormányzat 2019-es költségvetését, ami többek között biztosította volna a közalkalmazottak, kerületi óvodai, bölcsődei, egészségügyi alkalmazottak béremelését. (Muon)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.