A XV. kerület ötödszörre próbálta elfogadni a költségvetést, de a fideszesek nem hagyták

A muon.hu azt írja, ötödszörre próbálta elfogadni a költségvetést a XV. kerületi képviselő-testület, de a fideszes képviselők az erről szóló napirendet sem szavazták meg, így vitára sem került sor.

A lap szerint a rendkívüli testületi ülés előtt a képviselők tiszteletdíjáról szavaztak. Ebben arról döntöttek volna, hogy a képviselők illetményét függesszék fel, amíg a kerületnek nincs költségvetése. Végül Szilvágyi László javaslatát a Fidesz-frakció és a a pártból kizárt „független” képviselők, illetve az MSZP-ből kizárt független képviselő tartózkodása mellett nem szavazta meg a testület.

A muon.hu azt írja, sok érdeklődő volt a testületi ülésen, Csonka László fideszes képviselő négyszer meg is kérte Németh Angéla polgármestert (RÁTE-Szolidaritás), hogy az elégedetlenkedő lakosokat vezettesse ki a teremből.

Németh Angéla tavaly a Rászorulókat Támogatók Egyesülete és a Magyar Szolidaritás Mozgalom színeiben nyert a polgármester-választáson.Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Február végén, március 11-én, 12-én és 18-án, illetve április 2-án sem fogadták el a XV. kerületi önkormányzat 2019-es költségvetését, ami többek között biztosította volna a közalkalmazottak, kerületi óvodai, bölcsődei, egészségügyi alkalmazottak béremelését. (Muon)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.