Nem talált kifogást az Alkotmánybíróság, érvényes a túlóratörvény

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Országgyűlési képviselők negyede, ellenzékiek fordultak azzal az Alkotmánybírósághoz, hogy semmisítse meg a december 12-én elfogadott közigazgatási bíróságokról szóló törvényt és az ugyanekkor megszavazott túlóratörvényt. Beadványokban azzal érveltek, hogy a két jogszabály-módosítás

elfogadásának körülményei szerintük házszabályba és alaptörvénybe ütközőek, így közjogilag érvénytelenek.

Az Alkotmánybírósági kedden hirdetett határozatot, és visszadobta a kérést, mivel

„nem állapítható meg közjogi érvénytelenség a munka törvénykönyvének a parlament 2018. december 12-ei ülésnapján elfogadott módosítása és a közigazgatási bíróságokról szóló törvény kapcsán.”

(MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.