Szerda reggel lezárják és kiürítik a BAH-csomópont környékét

közlekedés
2019 április 09., 12:59
comments 85
Autósok araszolnak az elterelõ útvonalon az egyirányúsított BAH-csomóponti felüljáró elõtt 2018. július 2-án
photo_camera Autósok araszolnak az elterelõ útvonalon az egyirányúsított BAH-csomóponti felüljáró elõtt 2018. július 2-án Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

2600 lakót és mintegy 4000 dolgozót érint az az evakuációs művelet, amire szerda reggel 8 órától kerül sor a budai BAH-csomópontnál. 

Egy környező építkezésen - a Koltai Jenő Sportcentrum területén - bombákat találtak.A  kiürítés idején még át lehet majd haladni a csomóponton, de azt követően azt teljesen lezárják, így az arra munkába járóknak más útvonalat kell találniuk. 

Maga a kiürítési folyamat 1-3 órát vesz majd igénybe, tehát várhatóan valamikor 9 és 11 között zárják le a környéket. 

A hegyvidéki polgármester Pokorni Zoltán azt közölte, hogy a BAH-csomóponton túl a Csörsz utca–Alkotás út–Hegyalja út–Avar utca által határolt területet is lezárják, de a környék más mellékutcáiban is kell számítani időszakos korlátozásokra. 

Pokorni kifejezetten kérte a reggelente erre közlekedőket, hogy keressenek ezúttal alternatív megoldásokat. A II. világháborús robbanótestek hatástalanítása után oldják majd csak fel ezeket a korlátozásokat. A bombáknak el kell távolítani a gyújtószerkezeteiket, hogy biztonságos szállíthatóak legyenek. Egy száz kilogrammos tüzérségi lövedéket és egy ötven kilogrammos légibombát találtak.

Az M1-es és M7-es autópálya irányából érkezőknek a Nagyszőlős utcát és a Petőfi hídat, a Villány utat, illetve az M0-s autóutat, a hidak közül a Petőfi és a Rákóczi hidat ajánlja a BKK. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.