A Wikileaks szerint kémkednek Assange után az ecuadori követségen

külföld
2019 április 10., 10:38
comments 100

A Wikileaks szerdai közleménye szerint a szivárogtató oldal alapítója, Julian Assange ellen egy nagyon szofisztikált hírszerzési akció zajlott az ecuadori nagykövetség épületében Londonban, önkéntes száműzetésbe, hogy a brit hatóságok ne tudják letartóztatni.

Az oldal társ-főszerkesztője, Kristinn Hrafnsson jelentette be, hogy leleplezték a kémkedési akciót, ahogy azt is, hogy Assange kimenekítésére bármikor sor kerülhet.

Assange és az ecuadori követség kapcsolata folyamatosan romlott az utóbbi időben, mióta Ecuador megvádolta, hogy az ország elnökének, Lenin Morenónak a magánéletéről is szivárogtatott ki információkat. Moreno szerint Assange megsértette a politikai menedékének a feltételeit. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.