Drágul a sertéshús

élelmiszer
2019 április 10., 06:58

Annyival nőnek a húsipari cégek költségei, hogy áremelésre kényszerülnek – nyilatkozta Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke a Világgazdaságnak. Éder szerint egyre drágul az energia és a csomagolóanyag is, a bérek pedig 10 százalék fölött emelkednek, miközben az élő sertés ára is 30 százalékkal növekedett.

Ennek oka a szakember szerint a sertéspestis, ami megnövelte Kína importigényét, így az ország rengeteg sertéshúst képes felszívni külföldről.

Éder azt mondta, az ipaági szereplők a túlélésük érdekében kénytelenek árat emelni, a fogyasztóktól empátiát kért, amit az iparági szereplők a disznóknak nemigen adnak. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.