Drágul a sertéshús

2019 április 10., szerda 4:58
93

Annyival nőnek a húsipari cégek költségei, hogy áremelésre kényszerülnek – nyilatkozta Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke a Világgazdaságnak. Éder szerint egyre drágul az energia és a csomagolóanyag is, a bérek pedig 10 százalék fölött emelkednek, miközben az élő sertés ára is 30 százalékkal növekedett.

Ennek oka a szakember szerint a sertéspestis, ami megnövelte Kína importigényét, így az ország rengeteg sertéshúst képes felszívni külföldről.

Éder azt mondta, az ipaági szereplők a túlélésük érdekében kénytelenek árat emelni, a fogyasztóktól empátiát kért, amit az iparági szereplők a disznóknak nemigen adnak. (hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt