Tavaly még Lázár János kampányolt vele, most úgy érzi, a Fidesz küldte rá a rendőrséget

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szerdán házkutatást tartottak a rendőrök Szegeden Szabó Bálintnál, aki éveken át a Botka László polgármester ellen felépített Szeviép-ügy motorja volt, írja a 24.hu. Szabó a lapnak azt mondta, hogy a Likvid Kontroll Kft. nevű cégea papírjait keresték. Szabó szerint nyomozás folyik a cége ellen tiltott követelés-vásárlás gyanújával, a nyomozók pedig lefoglalták, és elvitték a kft. teljes könyvelését.

A lap emlékeztet arra, hogy a Likvid Kontroll karolta fel azoknak az alvállalkozóknak a követeléseit, aki a 2009 áprilisában fizetésképtelenné vált Szeviépnek dolgoznak. Az ügy aztán egy Botka-ellenes kampány részévé vált. A 2018-as országgyűlési választás előtt Lázár János, a Miniszterelnökség személyesen utazott le Szabóhoz, hogy annak a most átkutatott lakásában bejelentsék, több mint milliárd forintos keretet ad a kormány a követelések kifizetésére.

Szabó többek között azt állította, hogy a Szeviép szálai az önkormányzatig érnek, de emiatt nemrégiben első fokon pert is vesztett Botkával szemben. 

Közben valami történhetett Szabó és a Fidesz között, aminek szerinte a Likvid Kontroll Kft. elleni feljelentésnek is köze lehet. A lapnak azt mondta, hogy gyanúja szerint az éppen Szegeden mozgolódó Kubatov Gábor vezette fideszes csapat küldte rá a rendőröket. 

A 24.hu megjegyzi, hogy a Szeviép-kárpótlásra elköltött 2,4 milliárd forint sorsáról egyébként nincsenek publikus információk. Nem tudni, pontosan kik és mennyi pénzzel részesültek a Miniszterelnökség korábbi vezetője által gründolt keretből. A lista nem nyilvános, a Miniszterelnökség pedig azt állítja, tőlük hiába kéri bárki, nem ők az adatkezelők. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.