Tavaly még Lázár János kampányolt vele, most úgy érzi, a Fidesz küldte rá a rendőrséget

Szerdán házkutatást tartottak a rendőrök Szegeden Szabó Bálintnál, aki éveken át a Botka László polgármester ellen felépített Szeviép-ügy motorja volt, írja a 24.hu. Szabó a lapnak azt mondta, hogy a Likvid Kontroll Kft. nevű cégea papírjait keresték. Szabó szerint nyomozás folyik a cége ellen tiltott követelés-vásárlás gyanújával, a nyomozók pedig lefoglalták, és elvitték a kft. teljes könyvelését.

A lap emlékeztet arra, hogy a Likvid Kontroll karolta fel azoknak az alvállalkozóknak a követeléseit, aki a 2009 áprilisában fizetésképtelenné vált Szeviépnek dolgoznak. Az ügy aztán egy Botka-ellenes kampány részévé vált. A 2018-as országgyűlési választás előtt Lázár János, a Miniszterelnökség személyesen utazott le Szabóhoz, hogy annak a most átkutatott lakásában bejelentsék, több mint milliárd forintos keretet ad a kormány a követelések kifizetésére.

Szabó többek között azt állította, hogy a Szeviép szálai az önkormányzatig érnek, de emiatt nemrégiben első fokon pert is vesztett Botkával szemben. 

Közben valami történhetett Szabó és a Fidesz között, aminek szerinte a Likvid Kontroll Kft. elleni feljelentésnek is köze lehet. A lapnak azt mondta, hogy gyanúja szerint az éppen Szegeden mozgolódó Kubatov Gábor vezette fideszes csapat küldte rá a rendőröket. 

A 24.hu megjegyzi, hogy a Szeviép-kárpótlásra elköltött 2,4 milliárd forint sorsáról egyébként nincsenek publikus információk. Nem tudni, pontosan kik és mennyi pénzzel részesültek a Miniszterelnökség korábbi vezetője által gründolt keretből. A lista nem nyilvános, a Miniszterelnökség pedig azt állítja, tőlük hiába kéri bárki, nem ők az adatkezelők.