Az MNB alelnöke szerint a magyarországi bankok nem hatékonyak, és kevés hitelt adnak

gazdaság
2019 április 11., 10:40
comments 256

A magyarországi bankok termékei továbbra is nagyon drágák, jelentősen javítani kell a hatékonyságukat és erőteljes innovációt kell végrehajtaniuk, emellett jelentősen fokozniuk szükséges a hitelkihelyezést – mondta Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a Portfolio.hu Hitelezés 2019 című budapesti konferenciáján.

Az MNB alelnöke szerint Magyarország „túlbankosított”, a jövőben az országban elég lenne öt univerzális, nagy hitelintézet.

Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke előadást tart az EU fejlesztési források felhasználása címmel megrendezett konferencián a fővárosi Premier Kultcaféban 2016. november 24-én.
photo_camera Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke előadást tart az EU fejlesztési források felhasználása címmel megrendezett konferencián a fővárosi Premier Kultcaféban 2016. november 24-én. Fotó: Mohai Balázs/MTI

A fenntartható gazdasági növekedés támogatására szólította fel a bankrendszert, amihez a hosszú távú hitelállomány évi 12-14 százalékos növelése szükséges. Úgy látja, kevesebb, de korszerűen átalakított bankfiókra lenne szükségük a hazai pénzintézeteknek, és előre kellene lépniük a digitalizációban is, hogy alkalmazkodni tudjanak az új fintech megoldásokhoz. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.