Görögországban is megszületett az első gyerek, akinek 3 szülője van

tudomány
2019 április 11., 04:32
comments 94

Görög és spanyol orvosok azt állítják, háromszülős gyereket segítettek világra hozni, így győzték le egy nő meddőségét – írja a BBC. A gyerek 2,9 kilóval született kedden, ő és az anyja is jó egészségnek örvend.

Az orvosok azt mondták, történelmet írnak az orvostudományban, világszerte segíthetnek a meddő nőknek.

Egyes szakértők szerint viszont etikai kérdések merülnek fel. Eddig csak egy, jordániai családnál volt hasonló szülés, abban az esetben is vita támadt.

A kísérleti módszerben az anya petéjét, az apa spermáját és egy másik nő, a donor petéjét használják fel. A módszert az anyáról a gyerekre terjedő, halálos mitokondriális megbetegedések által érintett családok segítésére fejlesztették ki. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.