Terrorgyanú miatt házkutatást tartottak a Honvéd egyik játékosánál Németországban

Kilenc szövetségi tartományban tartott összehangolt házkutatásokat a rendőrség Németországban iszlamista kapcsolatokkal gyanúsított emberek, többek között a Hertha BSC volt, a Budapest Honvéd télen leigazolt futballistájának, Änis Ben-Hatirának az otthonában is. - írja a hvg.hu.

A német rendőrség több szövetségi államban is akcióba lépett, két olyan segélyszervezet keltette fel a gyanújukat, amelyek hivatalosan krízis sújtotta országoknak gyűjtenek segélyeket, ám a német rendőrség gyanúja szerint valójában a palesztin Hamászhoz juttatják el azokat.

A tunéziai származású Änis Ben-Hatira charlottenburgi otthonában azért tartottak házkutatást, mert a futballista korábban több segélyakció során együttműködött egyikkel, az Ansaar Internationallel.

Änis Ben-HatiraFotó: Forrás: Honvéd

A eset kapcsán a Honvéd közleményt adott ki. “Klubunk természetesen már februárban, Änis Ben-Hatira leigazolásakor is tisztában volt a játékos múltjával, az őt ért vádakkal. Ben-Hatira elmondta nekünk, hogy a vádak alaptalanok. Mi mindaddig hiszünk játékosunk ártatlanságában, amíg be nem bizonyosodik annak az ellenkezője” - írták.

„Nem tudom, miért történt ez, sajnálom, hogy próbálják befeketíteni a nevemet, s nagy kár, hogy ilyen dolgokról kell beszélnem, hogy megint kapcsolatba hoztak a terrorizmussal” – mondta Änis Ben-Hatira. “Ha legközelebb jönnek, akkor ajtót nyitok nekik szívesen, akár a mosdóban, akár a pincében vagyok. Csak hagyjanak békén ezekkel a vádakkal, hiszen semmi közöm hozzájuk.” - tette hozzá.