Terrorgyanú miatt házkutatást tartottak a Honvéd egyik játékosánál Németországban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Kilenc szövetségi tartományban tartott összehangolt házkutatásokat a rendőrség Németországban iszlamista kapcsolatokkal gyanúsított emberek, többek között a Hertha BSC volt, a Budapest Honvéd télen leigazolt futballistájának, Änis Ben-Hatirának az otthonában is. - írja a hvg.hu.

A német rendőrség több szövetségi államban is akcióba lépett, két olyan segélyszervezet keltette fel a gyanújukat, amelyek hivatalosan krízis sújtotta országoknak gyűjtenek segélyeket, ám a német rendőrség gyanúja szerint valójában a palesztin Hamászhoz juttatják el azokat.

A tunéziai származású Änis Ben-Hatira charlottenburgi otthonában azért tartottak házkutatást, mert a futballista korábban több segélyakció során együttműködött egyikkel, az Ansaar Internationallel.

Änis Ben-HatiraFotó: Forrás: Honvéd

A eset kapcsán a Honvéd közleményt adott ki. “Klubunk természetesen már februárban, Änis Ben-Hatira leigazolásakor is tisztában volt a játékos múltjával, az őt ért vádakkal. Ben-Hatira elmondta nekünk, hogy a vádak alaptalanok. Mi mindaddig hiszünk játékosunk ártatlanságában, amíg be nem bizonyosodik annak az ellenkezője” - írták.

„Nem tudom, miért történt ez, sajnálom, hogy próbálják befeketíteni a nevemet, s nagy kár, hogy ilyen dolgokról kell beszélnem, hogy megint kapcsolatba hoztak a terrorizmussal” – mondta Änis Ben-Hatira. “Ha legközelebb jönnek, akkor ajtót nyitok nekik szívesen, akár a mosdóban, akár a pincében vagyok. Csak hagyjanak békén ezekkel a vádakkal, hiszen semmi közöm hozzájuk.” - tette hozzá.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.