A Fidesz és a Mi Hazánk mellett csak az MSZP plakátjait fogadta be a plakátcég, ahol olcsón lehet kampányolni

Tbg
POLITIKA
2019 április 12., 07:27
comments 273

Havi 20 ezer forintért hirdethet az EP-választási kampányban az MSZP a Publimont óriásplakátjain. 

A cég a szocialistákon kívül csak a Fidesznek és a szakadár jobbikosok által alapított Mi Hazánk Mozgalom plakátjait fogadta be, a Demokratikus Koalíció például ötször annyiért tud csak hirdetni máshol.

A HVG alaposan utánajárt, milyen lehetőségei vanank a kormány- és ellenzéki pártoknak az utcai kampányolásra a május 26-án tartandó európai parlamenti választások előtt. A lap arra volt kíváncsi, mennyiért hirdethetnek a különféle pártok közterületen.

Az MSZP azonban nem akarta elárulni sem azt, hogy hol, sem azt, hogy mennyiért hirdet. A lap végül a Mi Hazánk-alapító Novák Előd információiból és egy plakáthelyen otthagyott céges feliratból rakta össze, hogy az MSZP 20 ezret fizet egy óriásplakát-helyért havonta - éppen annyit, mint a Fidesz és a Mi Hazánk a Publimontnál.

A Publimont - amely a piacon tapasztalható árakhoz képest töredékáron kínálja a hirdetési helyeket - az információt nem igazolta a HVG-nek, amely viszont úgy tudja, a cég sem a Demokratikus Koalíció, sem a Momentum plakátjait sem fogadta be. A cég piaci árazása szerint egy ilyen plakáthely 160-380 ezer forint között mozog havonta. A DK a HVG-nek elmondta másik céggel szerződtek százezer forintos áron.

Mégis teljesen törvényes lehet az, hogy egyes pártok sokkal olcsóbban kampányolhatnak, mint mások. Ennek azért van jelentősége, mert a Jobbik Magyarországért Mozgalmat azért büntette meg az ÁSZ a tavalyi országgyűlési választások után 662 millió forintra, mert áron alul hirdetett az akkor még Simicska-érdekeltségbe tartozó cégnél. Erről most nem lesz szó, mert nemcsak egy párt, hanem három is kedvezményes áron hirdethet a Publimontnál, illetve kampányidőszak lesz.

Az LMP szintén fog tudni kampányolni, a Jobbiknak azonban erre nem lesz már pénze. Részletek a HVG-n.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.