Az állam vesz az Egyháznak egy zarándokházat Rómában 1,67 milliárd forintért

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Közlöny friss számában jelent meg egy kormányhatározat, miszerint az állam két részletben a Magyar Püspöki Konferencia rendelkezésére bocsát összesen 1,67 milliárd forintot, hogy megvásárolhassa a római Szent István Házat.

Az épület szellemi elődje az a zarándokház, amit még 1030-ban alapított magyar zarándokok számára István király, amit aztán 1776-ban lebontottak. A XX. században csak 1967-ben sikerült újra nyitni egyet, Fáy Erzsébet felajánlásából épült fel az a villa, amit most az állam megvásárol.

Forrás: Magyar Közlöny 2019/63.

A Ház jelenleg is zarándokházként, azaz tulajdonképpen egy szállodaként működik, Facebook-oldala is van, a Szent István Alapítvány üzemelteti.

„A Szent István Ház tulajdonosa és fenntartója a Szent István Alapítvány, melynek mindig hét tagja van. A tagok egyházi és világi személyek, akik Rómában élnek és dolgoznak. Az alapítvány célja a zarándokház fenntartása és működtetése, valamint szent királyunk emlékének ápolása” - írta az alapítványról a Székesfehérvár.hu.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.