Az állam vesz az Egyháznak egy zarándokházat Rómában 1,67 milliárd forintért

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Közlöny friss számában jelent meg egy kormányhatározat, miszerint az állam két részletben a Magyar Püspöki Konferencia rendelkezésére bocsát összesen 1,67 milliárd forintot, hogy megvásárolhassa a római Szent István Házat.

Az épület szellemi elődje az a zarándokház, amit még 1030-ban alapított magyar zarándokok számára István király, amit aztán 1776-ban lebontottak. A XX. században csak 1967-ben sikerült újra nyitni egyet, Fáy Erzsébet felajánlásából épült fel az a villa, amit most az állam megvásárol.

Forrás: Magyar Közlöny 2019/63.

A Ház jelenleg is zarándokházként, azaz tulajdonképpen egy szállodaként működik, Facebook-oldala is van, a Szent István Alapítvány üzemelteti.

„A Szent István Ház tulajdonosa és fenntartója a Szent István Alapítvány, melynek mindig hét tagja van. A tagok egyházi és világi személyek, akik Rómában élnek és dolgoznak. Az alapítvány célja a zarándokház fenntartása és működtetése, valamint szent királyunk emlékének ápolása” - írta az alapítványról a Székesfehérvár.hu.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.