Beismerő vallomást tett Ján Kuciak gyilkosa

külföld
2019 április 12., 11:13
comments 85

Beismerő vallomást tett a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy három másik tettestársával együtt tavaly meggyilkolta Ján Kuciak szlovák újságírót és a menyasszonyát Veka Maca-i otthonukban. A gyilkosság megrengette Szlovákiát.

A négy gyanúsított közül Miroslav Marcek, egy szlovák exkatona vállalta magára a kettős gyilkosságot, és ő lehetett a sofőr is. Jelenleg mind a négyen őrizetben vannak. Az ügyészek rajtuk kívül egy szlovák üzletembert, Marian Kocnert gyanúsítják a gyilkosság megrendelésével.

photo_camera Fotó: Halász Júlia

A szlovák rendőrök jelenleg is fegyverek és más bizonyítékok után kutatnak a Vág környékén Gútán. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség tegnap ugyanide vitte ki Miroslav Marceket. (BBC, Új Szó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.