Csányi Sándor szerint Orbán Viktor mindig személyesen fizette ki, amikor az OTP magánrepülőjét használta

2019 április 12., péntek 18:28
554

Az OTP közgyűlése előtt kérdezte a bankvezért az RTL Klub, és több gazdasági kérdés mellett szóba került az is, hogy a 2018-as világbajnoki döntőre Orbán Viktor az OTP magánrepülőjén utazott-e ki Moszkvába. 

Miközben Csányi nem akart egyértelmű választ adni erre a konkrét kérdésre, azt azért elmondta, hogy Orbán sosem vendégként utazott az OTP 14 személyes magánrepülőjén:

„Orbán Viktor utazásait, beleérve a szállását, mindent, amikor úgy alakult, bár nem tudnám megerősíteni, hogy velünk utazott, de amikor úgy alakult, mégis mindig személyesen fizette ki. Tehát soha nem utazott vendégként.”

Ez a válasz több kérdést is felvet, hiszen Orbán Viktor közismerten szerény körülmények között él: a vagyonnyilatkozata alapján több évtizedes, a nemzetnek szentelt áldozatos munkával is csak  1 millió 395 ezer forintot tudott összekuporgatni. Érdekesség, hogy ehhez képest Orbán régi barátja, Mészáros Lőrinc a magánszektort választotta, és mára az ország leggazdagabb embere lett. 

Az RTL Klubnak adott rövid interjúban Csányi elmondta azt is, hogy őt nem érdekli, hogy a különféle lapok listáján hányadik a leggazdagabb magyarok között, és még a saját vagyonát se tudná pontosan megbecsülni. „Nem azért, mert olyan megszámolhatatlan, hanem mert sosem foglalkoztam vele” – tette még hozzá.

Kitért még röviden arra is, hogy nem számít a 2008-ashoz hasonló gazdasági válságra, maximum lassulásra, és elmondta azt is, hogy az MLSZ elnökeként a labdarúgásra költött 200 milliárd forintnyi taóval el tud számolni. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt