Csányi Sándor szerint Orbán Viktor mindig személyesen fizette ki, amikor az OTP magánrepülőjét használta

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az OTP közgyűlése előtt kérdezte a bankvezért az RTL Klub, és több gazdasági kérdés mellett szóba került az is, hogy a 2018-as világbajnoki döntőre Orbán Viktor az OTP magánrepülőjén utazott-e ki Moszkvába. 

Miközben Csányi nem akart egyértelmű választ adni erre a konkrét kérdésre, azt azért elmondta, hogy Orbán sosem vendégként utazott az OTP 14 személyes magánrepülőjén:

„Orbán Viktor utazásait, beleérve a szállását, mindent, amikor úgy alakult, bár nem tudnám megerősíteni, hogy velünk utazott, de amikor úgy alakult, mégis mindig személyesen fizette ki. Tehát soha nem utazott vendégként.”

Ez a válasz több kérdést is felvet, hiszen Orbán Viktor közismerten szerény körülmények között él: a vagyonnyilatkozata alapján több évtizedes, a nemzetnek szentelt áldozatos munkával is csak  1 millió 395 ezer forintot tudott összekuporgatni. Érdekesség, hogy ehhez képest Orbán régi barátja, Mészáros Lőrinc a magánszektort választotta, és mára az ország leggazdagabb embere lett. 

Az RTL Klubnak adott rövid interjúban Csányi elmondta azt is, hogy őt nem érdekli, hogy a különféle lapok listáján hányadik a leggazdagabb magyarok között, és még a saját vagyonát se tudná pontosan megbecsülni. „Nem azért, mert olyan megszámolhatatlan, hanem mert sosem foglalkoztam vele” – tette még hozzá.

Kitért még röviden arra is, hogy nem számít a 2008-ashoz hasonló gazdasági válságra, maximum lassulásra, és elmondta azt is, hogy az MLSZ elnökeként a labdarúgásra költött 200 milliárd forintnyi taóval el tud számolni. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.