Fiatalok millióit irányítaná a kínai kommunista párt vidékre, hogy modernizálják az elmaradott régiókat

2019 április 12., péntek 6:15
146

A kínai kommunista párt fiatal szervezete 2022-ig tízmillió fiatalt küldene vidékre, hogy modernizálja, felvilágosítsa az elmaradott régiókat, írja a Guardian a párt egy dokumentumára hivatkozva.

„Szükségünk van fiatalokra, akik a tudomány és a technológia segítségével fejlesztenék tovább a hagyományos vidéki életformát” - mondta Zhang Linbin, a Hunan tartomány egyik településvezetője a Global Times-nak. A fiatal diákok a nyári szabadság alatt élnének az elmaradottabb régióknak, de hogy pontosan mi lenne a feladatuk, egyelőre nem világos.

Azok a területek kapnának kiemelt figyelmet, ahol óriási a szegénység, és a kisebbségek aránya nagy. Kínában a társadalom többsége, 90 százaléka a Han többséghez tartozik, és vannak is etnikai feszültségek a tibetiekkel vagy az ujgurokkal szemben.

A hír hallatán a kínai közösségi médiában meglehetősen kritikusan reagáltak a felhasználók, felemlegetve a 40 évvel ezelőtt, Mao Ce-tung vezetésével lezajlott, hasonló propagandával meghirdetett kulturális forradalmat, amely 1966 és 1976 között zajlott, és sok ezren haltak meg miatta.

Xi Jinping elnök ugyanakkor nagy követője Mao Ce-tungnak, és maga is egy távoli vidéki faluban töltötte élete 16 évét. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt