Ráncfelvarrták a Helveticát

Az 1957-ben az univerzális betűképként megálmodott Helvetica hatalmas karriert tudhat maga mögött, és még mindig az egyik legnépszerűbb betűtípus, ugyanakkor van számos funkció, melyben ma már nem tud igazán jól teljesíteni: a fő problémát a mobiltelefonok elterjedése jelenti, melyeknek apró képernyőin nem működnek jól a Helvetica szorosan vett betűi, nehezen olvashatóvá téve a szövegeket. 

A Helvetica tulajdonosa, a Monotype az elmúlt két évet a betűkép ráncfelvarrásával töltötte, és ebből született meg a Helvetica Now, melynek licenszelése mostantól elérhető. 

Az új betűkép egyik lényegi újítása, hogy három különféle variációban is választható lesz, a tervezett felhasználástól függően: apró és nagyobb képernyőre, illetve írott felületekre. A három verzióban pedig máshogy lesznek helyezve egymáshoz képest a betűk. További szakmai részletek a Fast Company-n olvashatóak a változtatásokról. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.