Ráncfelvarrták a Helveticát

ÉLET
2019 április 12., 15:13
comments 56

Az 1957-ben az univerzális betűképként megálmodott Helvetica hatalmas karriert tudhat maga mögött, és még mindig az egyik legnépszerűbb betűtípus, ugyanakkor van számos funkció, melyben ma már nem tud igazán jól teljesíteni: a fő problémát a mobiltelefonok elterjedése jelenti, melyeknek apró képernyőin nem működnek jól a Helvetica szorosan vett betűi, nehezen olvashatóvá téve a szövegeket.

link Forrás

A Helvetica tulajdonosa, a Monotype az elmúlt két évet a betűkép ráncfelvarrásával töltötte, és ebből született meg a Helvetica Now, melynek licenszelése mostantól elérhető.

Az új betűkép egyik lényegi újítása, hogy három különféle variációban is választható lesz, a tervezett felhasználástól függően: apró és nagyobb képernyőre, illetve írott felületekre. A három verzióban pedig máshogy lesznek helyezve egymáshoz képest a betűk. További szakmai részletek a Fast Company-n olvashatóak a változtatásokról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.