A Brexit új jelképei: a kilépéspárti tüntetők, akik lezárták az Aldihoz vezető utat, mert az egy német cég

külföld
2019 április 13., 13:54
comments 196

Sokan hajlamosak szimbolikus jelentőséget tulajdonítani egy egészen jelentéktelen kis tüntetésnek. Az Aldi egyik Liverpool melletti raktárához vezető bekötő utat öt Brexit-párti tüntető állta el, a rendőrség szerint semmilyen incidens nem történt.

A közösségi médiában azonban hamar meglátták az iróniát az esetről készült rövid videóban.

A felvételen látható lakóautóról például többen megjegyezték, hogy az is ugyanúgy német, mint az Aldi anyacége. De a tüntetőkön látható ruhák is külföldiek, az egyiket az amerikai zászló sávjai díszítik. A kommentelők gyorsan eljutottak odáig, hogy ha komolyan vennék a külföldi áruk bojkottját, akkor a tüntetőknek gyalog és meztelenül kellene hazamenniük.

Tovább fokozta a hangulatot, hogy a tüntetők nem csak olyanokat mondanak, hogy „Itt vagyunk, itt vagyunk”, hanem az egyikük büszkén kijelenti, nyilván magukra utalva, hogy

„ez a Brexit legjobb arca.”

Erre nyilván sokan rezonáltak azok közül, akik úgy érzik, hogy néhány radikális, tévképzetekben élő ember taszította káoszba az országukat. (Standard, Metro)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.