A Brexit új jelképei: a kilépéspárti tüntetők, akik lezárták az Aldihoz vezető utat, mert az egy német cég

2019 április 13., szombat 13:54
198

Sokan hajlamosak szimbolikus jelentőséget tulajdonítani egy egészen jelentéktelen kis tüntetésnek. Az Aldi egyik Liverpool melletti raktárához vezető bekötő utat öt Brexit-párti tüntető állta el, a rendőrség szerint semmilyen incidens nem történt.

A közösségi médiában azonban hamar meglátták az iróniát az esetről készült rövid videóban.

A felvételen látható lakóautóról például többen megjegyezték, hogy az is ugyanúgy német, mint az Aldi anyacége. De a tüntetőkön látható ruhák is külföldiek, az egyiket az amerikai zászló sávjai díszítik. A kommentelők gyorsan eljutottak odáig, hogy ha komolyan vennék a külföldi áruk bojkottját, akkor a tüntetőknek gyalog és meztelenül kellene hazamenniük.

Tovább fokozta a hangulatot, hogy a tüntetők nem csak olyanokat mondanak, hogy „Itt vagyunk, itt vagyunk”, hanem az egyikük büszkén kijelenti, nyilván magukra utalva, hogy

„ez a Brexit legjobb arca.”

Erre nyilván sokan rezonáltak azok közül, akik úgy érzik, hogy néhány radikális, tévképzetekben élő ember taszította káoszba az országukat. (Standard, Metro)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt