Aranyérmes a magyar női jégkorong válogatott

sport
2019 április 13., 20:32
comments 70

A dánok norvégok felett aratott délutáni sikere nyomán már az utolsó mérkőzése előtt biztosan az A csoportba jutott a magyar válogatott, amely így felszabadultan lépett jégre a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban, 1944 fős közönség előtt - Magyarországon ennyien korábban nem voltak női jégkorong-mérkőzésen.

A zárómeccsen végül 2-1-re legyőzték az osztrákokat Gasparics Fanni és Német Bernadett góljaival. A magyar mellett így a dán válogatott szerepelhet a 2020-as A csoportos vb-n, melynek a magyar szövetség (MJSZ) honlapja szerint Kanada ad otthont.

„Szükség volt rá, hogy csapatként játsszunk, és ne két vagy három kulcsjátékostól függjön a teljesítmény. Talán ezt tudtam hozzáadni a válogatotthoz ” - értékelt az M4 Sportnak a szövetségi kapitány Pat Cortina, aki 2008-ban még a férfi válogatottat segítette feljutáshoz, de a következő idénytől a német élvonalban edzősködik tovább.

A csapatkapitány Kiss-Simon Franciska azt mondta: „Hatalmas álom volt a feljutás, nem gondoltuk volna, hogy Magyarország női csapata a világelitben tud játszani. Büszkék lehetünk magunkra.” (MTI)

Középen Pat Cortina szövetségi kapitány
photo_camera Középen Pat Cortina szövetségi kapitány Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA
photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.