Aranyérmes a magyar női jégkorong válogatott

A dánok norvégok felett aratott délutáni sikere nyomán már az utolsó mérkőzése előtt biztosan az A csoportba jutott a magyar válogatott, amely így felszabadultan lépett jégre a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban, 1944 fős közönség előtt - Magyarországon ennyien korábban nem voltak női jégkorong-mérkőzésen. 

A zárómeccsen végül 2-1-re legyőzték az osztrákokat Gasparics Fanni és Német Bernadett góljaival. A magyar mellett így a dán válogatott szerepelhet a 2020-as A csoportos vb-n, melynek a magyar szövetség (MJSZ) honlapja szerint Kanada ad otthont. 

„Szükség volt rá, hogy csapatként játsszunk, és ne két vagy három kulcsjátékostól függjön a teljesítmény. Talán ezt tudtam hozzáadni a válogatotthoz ” - értékelt az M4 Sportnak a szövetségi kapitány Pat Cortina, aki 2008-ban még a férfi válogatottat segítette feljutáshoz, de a következő idénytől a német élvonalban edzősködik tovább.

A csapatkapitány Kiss-Simon Franciska azt mondta: „Hatalmas álom volt a feljutás, nem gondoltuk volna, hogy Magyarország női csapata a világelitben tud játszani. Büszkék lehetünk magunkra.” (MTI)

Középen Pat Cortina szövetségi kapitányFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.