A falusi CSOK-nál kétszer olyan szigorú a TB-jogviszonyról szóló feltétel, mint a városinál

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az RTL Klub vasárnapi híradójának magyarázta el a kormány, hogy miért lehet csak szigorúbb feltételekkel felvenni a falusi CSOK-ot, mint a városit.

A CSOK (családi otthonteremtési kedvezmény) nevű lakásvásárlási és felújítási támogatás falusi kiterjesztését pénteken jelentette be a kormány. Az ötezer lakónál kisebb, és csökkenő lélekszámú településeken igénybe vehető, vissza nem térítendő támogatás egy gyermek megléte vagy vállalása esetén 600 ezer forint, kettő gyermek esetén 2 millió 600 ezer forint, három vagy több gyermek esetén pedig 10 millió forint.

Van egy érdekes különbség az eddigi CSOK-hoz képest: legalább egy éves folyamatos TB jogviszonyt kell igazolnia minden igénylőnek, vagyis kétszer annyit, mint amennyit eddig kértek. Ezzel a nemrégiben még munkanélkülieket és a közmunkásokat gyakorlatilag kizárják a támogatásból. 

Az RTL megkérdezte a kormányt, hogy miért mások az elvárások a falusi CSOK-nál, és ezt a választ kapták: 

A válasz így folytatódik: "A tisztességtelen szándékúak pedig ne tudjanak visszaélni vele. Ezért vannak feltételek."

(RTL Klub)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.