A falusi CSOK-nál kétszer olyan szigorú a TB-jogviszonyról szóló feltétel, mint a városinál

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az RTL Klub vasárnapi híradójának magyarázta el a kormány, hogy miért lehet csak szigorúbb feltételekkel felvenni a falusi CSOK-ot, mint a városit.

A CSOK (családi otthonteremtési kedvezmény) nevű lakásvásárlási és felújítási támogatás falusi kiterjesztését pénteken jelentette be a kormány. Az ötezer lakónál kisebb, és csökkenő lélekszámú településeken igénybe vehető, vissza nem térítendő támogatás egy gyermek megléte vagy vállalása esetén 600 ezer forint, kettő gyermek esetén 2 millió 600 ezer forint, három vagy több gyermek esetén pedig 10 millió forint.

Van egy érdekes különbség az eddigi CSOK-hoz képest: legalább egy éves folyamatos TB jogviszonyt kell igazolnia minden igénylőnek, vagyis kétszer annyit, mint amennyit eddig kértek. Ezzel a nemrégiben még munkanélkülieket és a közmunkásokat gyakorlatilag kizárják a támogatásból. 

Az RTL megkérdezte a kormányt, hogy miért mások az elvárások a falusi CSOK-nál, és ezt a választ kapták: 

A válasz így folytatódik: "A tisztességtelen szándékúak pedig ne tudjanak visszaélni vele. Ezért vannak feltételek."

(RTL Klub)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.