Eltitkolt temetőt találhattak egy floridai horroriskola közelében

külföld
2019 április 14., 08:39
comments 289

27 "geológiai anomáliát" fedezett fel egy hírhedt floridai nevelőintézet, a 2011-ben végleg bezárt Florida School for Boys közelében egy, a terület megtisztításával megbízott vállalkozásnak dolgozó kutató, aki radarral mérte fel a terepet. Megállapításaik szerint a különös alakzatok "sírok lehetnek". Bár ennek megerősítéséhez további kiterjedt munkálatokra és feltárásra van szükség, az iskola története alapján hihetőnek tűnik a feltételezés.

A Florida School for Boys legendásan rossz hírű létesítmény volt, 1900. január 1-i megnyitása után nem sokkal már rémtörténetek terjedtek róla. 111 éves történelme során jelentések tucatjai születtek arról, hogy milyen kegyetlenül bánnak a gondozásukra bízott gyermekekkel. Ezek szerint az iskolában alapvető nevelési eszköznek tartották a testi fenyítést, a kezdetekben rendszeresek voltak a korbácsolások, a személyzet gyakran véresre verte a gyerekeket.

Voltak, akiket leláncoltak, vagy az ágyukhoz kötöttek, magánzárkába zártak. Gyakoriak voltak a verekedések, sokakat társaik vagy gondozóik erőszakoltak meg. Akit szökésen kaptak, az súlyos testi fenyítést kapott. Ebbe többük bele is halt, például a 15 éves Thomas Curry 1925-ben alig 29 nappal az intézetbe kerülése után vesztette életét, a halottkém jelentése szerint halálát koponyasérülés okozta "összetörték a fejét". 1960-ban egy másik szökevényt agyonlőttek. Legalább három esetben társaik gyilkoltak meg bentlakókat.

A korábbi összesítések alapján 1900-1973 között csaknem száz haláleset történt az iskolában, ahol korábban már 55 sírt tártak fel - többet, mint ahányról hivatalosan tudomásuk volt a hatóságoknak. A korábbi jelentések szerint az iskola sok esetben még csak feljegyzést sem készített a halálesetekről, nemhogy a hatóságokat tájékoztatta volna.

A korábbi kutatások egyik résztvevője, Erin Kimmerle szerint a történeti feljegyzések alapján nem feltételezték újabb titkos temető meglétét, ezért ő további vizsgálatokat tart szükségesnek. (Via The Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.