Kocsis Máté ingyenes parkolást követel Zuglóban

2019 április 14., vasárnap 7:54
308

Tény, hogy Karácsony Gergely nem tett meg mindent azért, hogy a XIV. kerületi önkormányzat ne kössön előnytelen szerződést a kerületi parkolásról. Polgármesterként előterjesztette a javaslatot, majd a szavazáskor tartózkodott. Nem úgy a kerületi Fidesz, amelynek képviselői a helyi szocialistákkal együtt lelkesen támogatták a javaslatot.

Ez utóbbi tény azonban egyáltalán nem akadályozza meg Kocsis Mátét, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjét abban, hogy egyedüliként Karácsonyt hibáztatva most azt követelje, hogy tegyék ingyenessé a parkolást a kerületben addig, amíg a rendszer - amit a Fidesz önkormányzati képviselői szavaztak meg - ráfizetésesen működik.

Azt, hogy Zuglóban milyen visszásságok vannak, Ács Dániel kollégám tárta föl a budapesti parkolóbizniszről szóló dokumentumfilmjében. Ez elsősorban a ferencvárosi parkolási bizniszről szólt, annak folyományaként tért ki más kerületek ügyeire is. Aki látta a filmet, az tudja, aki nem látta, annak elárulom: nem azt tárta fel, hogy a Fidesz patyolattiszta lenne a sztoriban, sőt.

Ennek ellenére a kormánypropaganda és a kormánypártok kizárólag Zuglóval hajlandók foglalkozni, úgy beállítva az ott történteket, mintha azok egyedül a most főpolgármesterségre pályázó Karácsony hibájából történtek volna, nem pedig a Fidesz és az MSZP képviselői szavazták volna meg a kerület számára előnytelen szerződést.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt