Kocsis Máté ingyenes parkolást követel Zuglóban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Tény, hogy Karácsony Gergely nem tett meg mindent azért, hogy a XIV. kerületi önkormányzat ne kössön előnytelen szerződést a kerületi parkolásról. Polgármesterként előterjesztette a javaslatot, majd a szavazáskor tartózkodott. Nem úgy a kerületi Fidesz, amelynek képviselői a helyi szocialistákkal együtt lelkesen támogatták a javaslatot.

Ez utóbbi tény azonban egyáltalán nem akadályozza meg Kocsis Mátét, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjét abban, hogy egyedüliként Karácsonyt hibáztatva most azt követelje, hogy tegyék ingyenessé a parkolást a kerületben addig, amíg a rendszer - amit a Fidesz önkormányzati képviselői szavaztak meg - ráfizetésesen működik.

Azt, hogy Zuglóban milyen visszásságok vannak, Ács Dániel kollégám tárta föl a budapesti parkolóbizniszről szóló dokumentumfilmjében. Ez elsősorban a ferencvárosi parkolási bizniszről szólt, annak folyományaként tért ki más kerületek ügyeire is. Aki látta a filmet, az tudja, aki nem látta, annak elárulom: nem azt tárta fel, hogy a Fidesz patyolattiszta lenne a sztoriban, sőt.

Ennek ellenére a kormánypropaganda és a kormánypártok kizárólag Zuglóval hajlandók foglalkozni, úgy beállítva az ott történteket, mintha azok egyedül a most főpolgármesterségre pályázó Karácsony hibájából történtek volna, nem pedig a Fidesz és az MSZP képviselői szavazták volna meg a kerület számára előnytelen szerződést.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.