Megbotlott egy floridai, erre megölte a kazuárja

ÁLLAT
2019 április 14., 03:17
comments 158
Egy kazuár, viszonyításképp egy jól megtermett kakassal.
photo_camera Egy kazuár, viszonyításképp egy jól megtermett kakassal. Fotó: GOH CHAI HIN/AFP

Egy kazuár végezhetett egy floridai férfival Gainesville közelében. A férfinak gyanúsan magyar neve van, Marvin Hajos-nak hívták.

Az Ausztráliában és Pápua Új-Guineában őshonos, legendásan vad futómadár a nyomozás eddigi adatai szerint azután végezhetett tulajdonosával, hogy az az etetése közben megbotlott és elesett. "Úgy tűnik, baleset volt. Amennyire én értem, az történt, hogy az úr a madár közelében volt, amikor egyszercsak elesett. És amikor elesett, a madár megtámadta" - magyarázta a helyi Sun című lapnak Jeff Taylor, a város rendőrfőnök-helyettese.

A közel két méter magasra megnövő, akár 60 kilós kazuárokat leginkább kék fejükről és hatalmas, csontos búbjukról lehet felismerni. Illetve, mivel rendkívül agresszív, territoriális madár, arról, hogy nagy sebességgel közelít a betolakodó felé, akit hatalmas karmaival akár halálosan is meg tud sebezni. A San Diegó-i állatkert a világ legveszélyesebb madaraként jellemzi. "A kazuár tíz centis, tőrszerű karmaival egyetlen, jól irányzott rúgással képes felnyítni bármilyen ragadozót vagy veszélyforrást" - írják. Elmenekülni se könnyű előle, tekintve hogy sokkal gyorsabban fut az embernél, akár 50 km/h-ás sebességre is képes.

A madár sorsáról a Guardiannek nincs tudomása. (Címlapkép: [martin} / Flickr CC BY NC-ND 2.0)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.