Megbotlott egy floridai, erre megölte a kazuárja

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Egy kazuár, viszonyításképp egy jól megtermett kakassal.Fotó: GOH CHAI HIN/AFP

Egy kazuár végezhetett egy floridai férfival Gainesville közelében. A férfinak gyanúsan magyar neve van, Marvin Hajos-nak hívták.

Az Ausztráliában és Pápua Új-Guineában őshonos, legendásan vad futómadár a nyomozás eddigi adatai szerint azután végezhetett tulajdonosával, hogy az az etetése közben megbotlott és elesett. "Úgy tűnik, baleset volt. Amennyire én értem, az történt, hogy az úr a madár közelében volt, amikor egyszercsak elesett. És amikor elesett, a madár megtámadta" - magyarázta a helyi Sun című lapnak Jeff Taylor, a város rendőrfőnök-helyettese.

A közel két méter magasra megnövő, akár 60 kilós kazuárokat leginkább kék fejükről és hatalmas, csontos búbjukról lehet felismerni. Illetve, mivel rendkívül agresszív, territoriális madár, arról, hogy nagy sebességgel közelít a betolakodó felé, akit hatalmas karmaival akár halálosan is meg tud sebezni. A San Diegó-i állatkert a világ legveszélyesebb madaraként jellemzi. "A kazuár tíz centis, tőrszerű karmaival egyetlen, jól irányzott rúgással képes felnyítni bármilyen ragadozót vagy veszélyforrást" - írják. Elmenekülni se könnyű előle, tekintve hogy sokkal gyorsabban fut az embernél, akár 50 km/h-ás sebességre is képes.

A madár sorsáról a Guardiannek nincs tudomása. (Címlapkép: [martin} / Flickr CC BY NC-ND 2.0)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.