Vasárnap este tarják az Élet Menetét Budapesten

16. alkalommal tartják meg az Élet Menete nevű rendezvényt Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező tömeg a Március 15. térről halad a Cipők a Rakparton emlékműig, a Parlament közeléig.

Az idei év Jane Haining emlékezetéről is szól - a skót misszionáriusnő magyarországi zsidó gyerekeket bújtatott, és Auschwitzban végeztek vele. Felszólal az eseményen a brit kormány skót ügyekért felelős minisztere, és a brit nagykövet is ezért.

Az Élet Menete 2019-benFotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

A felvonuláson fáklyát gyújt Keleti Ágnes, ötszörös olimpiai bajnok tornász, aki 98 éves az idén, és a holokauszt egyik hazai túlélője.

A magyarországi Élet Menetét a holokauszt emléknaphoz legközelebb eső hétvégén tartják. Az emléknap április 16-án van, mert 1944-ben ezen a napon kezdték a magyarországi zsidókat gettókba zárni, elsőként Kárpátalján.  

A rendezvény után a rakparton levetítik a Nicky gyermekei című filmet, ami Nicholas Wintonról szól, aki 669 zsidó gyerek életét mentette meg.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.