Vasárnap este tarják az Élet Menetét Budapesten

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

16. alkalommal tartják meg az Élet Menete nevű rendezvényt Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező tömeg a Március 15. térről halad a Cipők a Rakparton emlékműig, a Parlament közeléig.

Az idei év Jane Haining emlékezetéről is szól - a skót misszionáriusnő magyarországi zsidó gyerekeket bújtatott, és Auschwitzban végeztek vele. Felszólal az eseményen a brit kormány skót ügyekért felelős minisztere, és a brit nagykövet is ezért.

Az Élet Menete 2019-benFotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

A felvonuláson fáklyát gyújt Keleti Ágnes, ötszörös olimpiai bajnok tornász, aki 98 éves az idén, és a holokauszt egyik hazai túlélője.

A magyarországi Élet Menetét a holokauszt emléknaphoz legközelebb eső hétvégén tartják. Az emléknap április 16-án van, mert 1944-ben ezen a napon kezdték a magyarországi zsidókat gettókba zárni, elsőként Kárpátalján.  

A rendezvény után a rakparton levetítik a Nicky gyermekei című filmet, ami Nicholas Wintonról szól, aki 669 zsidó gyerek életét mentette meg.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.