90 éves korában meghalt az egyik legritkább teknősfaj utolsó ismert nősténye

Kínában elhunyt a Swinhoe-lágyhéjúteknős (Rafetus swinhoei) utolsó ismert nőstény példánya, így jelenleg ismereteink szerint már csak három hím él összesen a bolygón ebből a fajból. Ezért, ha csak elő nem kerül egy vadon élő nőstény, a faj gyakorlatilag kihaltnak tekinthető. 

A fotó 2011-ben készült a Vietnamban vadon élő, de orvosi vizsgálatra befogott teknősrőlFotó: -/AFP

A 90 éves teknős egy kínai állatkert lakója volt. Kutatók többször próbálták mesterségesen megtermékenyíteni, mindig sikertelenül. Halála előtt kevéssel ötödször is megpróbálkoztak ezzel. A hivatalos beszámolók szerint az operáció sikerült, ám a teknős másnap rosszul lett, és meghalt. Vizsgálat indul, hogy megállapítsák a halál pontos okát.

Ebből a teknősfajból jelenlegi ismereteink szerint egy hím egy kínai állatkertben él, míg ketten szabadon, Vietnamban. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.