A Reuters és az AFP szerint a Notre-Dame megmenekült a teljes pusztulástól

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hétfő este tűz ütött ki a párizsi Notre-Dame-székesegyházban, ami a felvételek alapján óriási károkat szenvedett: a lángok elérték a tető felületének kétharmadát, ami beomlott, akárcsak a huszártorony.

A torony összeomlásaFotó: Geoffroy Van Der Hasselt/AFP

A Reuters hírügynökség szerint a francia tűzoltóság egyik tisztviselője azt mondta, hogy: „Most már azt mondhatjuk, hogy a Notre-Dame épülete megmenekült a totális megsemmisüléstől.” Az AFP francia hírügynökség is arról számolt be egy tisztviselőre hivatkozva, hogy a fő épület „megmenekült, megőrizték” – írja a BBC.

Egy tűzoltó mentés közben súlyosan megsérült – jelentette a tűzoltóság.

Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere közölte: a környéken lakókat kimenekítették arra az esetre, ha beomlana a székesegyház. Hidalgo a tűzoltóságra hivatkozva azt is közölte, hogy van remény a két harangtorony megmentésére.

A francia belügyminisztérium nem sokkal korábban azt közölte, hogy a tűzoltók nem biztosak abban, hogy meg tudják fékezni a lángok terjedését a tetőszerkezetben, és ha a tűz mindkét harangtornyot eléri, annak beláthatatlan következményei lesznek.(BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.