Az ecuadori elnök szerint Assange kémkedni próbált a nagykövetségük épületéből

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Lenin Moreno ecuadori államfő szerint Julian Assange többször is megsértette a menedékjogi feltételeket, és Ecuador londoni nagykövetségét kémkedések központjaként kívánta használni. 

Az elnök egy brit lapnak nyilatkozva beszélt arról, hogy miért hagyták jóvá, hogy a londoni rendőrség előállítsa a hetedik éve a nagykövetség épületében bujkáló Wikileaks-alapítót, akinek a kiadatását már kérvényezte is az Egyesült Államok. 

Assange és a számára menedéket nyújtó ország kapcsolata akkor kezdett el viharos sebességgel romlani, amikor Ecuador azt állította, hogy Assange felelős az új elnök magánéletéről szóló információk kiszivárogtatásáért. 

Moreno ugyanakkor most tagadta, hogy bosszú állt volna Assange kilakoltatása között. Azt ugyanakkor elmondta, hogy megbánták, hogy Assange arra használhatta a nagykövetségüket, hogy beleavatkozzon más országok demokratikus működésébe. 

Időközben kiszivárgott egy korábban készült biztonsági felvétel Assange-ról a nagykövetség épületéből, melyek deszkázás közben látható.

(Reuters, Sky)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.