Egész nyárra kivonta 737 Maxait az American Airlines

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Az American Airlines egy 737 Max-a 2019. március 13-án, egy nappal azelőtt, hogy az FAA megtiltotta volna a típus felszállását.Fotó: DON EMMERT/AFP

Az American Airlines augusztus közepéig biztosan nem állítja újra forgalomba Boeing 737 Max típusú repülőgépeit. Az amerikai légitársaság eredetileg csak júniusig akarta a földön pihentetni a flottáját. A gépeket azután vonták ki a forgalomból, hogy fél éven belül két ilyen típusú gép is szerencsétlenséget szenvedett, és a vizsgálatok alapján úgy tűnik, ennek egy típushiba lehetett az oka.

Az American nem titkoltan azt reméli a döntésétől, hogy így az utazók nem riadnak vissza a repüléstől a nyári csúcsszezonban. Mint írták, "bizalmat akarnak adni" az utasaiknak.

Mondjuk a dolgok jelen állása szerint kevés realitása van annak, hogy a 737 Maxok hamarosan újra repülési engedélyt kapjanak. A Boeing, miután már egy második Max is lezuhant, végre nekikezdett a vizsgálatok eddigi adatai alapján a balesetekért legalább részben felelős irányító rendszer, a gépek átesését megakadályozó, szükségszerűségből beépített MCAS rendszer szoftverfrissítéséhez. Ennek elkészültét eredetileg áprilisra jósolták, de aztán mégsem adták ki a frissítést, mert még mindig nem működik megfelelően.

Enélkül biztos nem repülhetnek majd újra a Maxok, ahogy az is elképzelhetetlen, hogy a pilótákat ne kelljen kiképezni a gép vezetésére. A Boeing korábban kiharcolta, hogy ne kelljen újraképezni a 737 korábbi változataival repülő pilótákat a Max vezetésére, bár annak jelentősen megváltoztak a repülési tulajdonságai az elődeihez képest. (Via BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.