Egy biztonsági őr megütött egy osztrák nőt a budapesti hokidöntőn, nyomoz a rendőrség

Több 444 videó?
Szeretném

Balhé volt a szombati világbajnoki hokidöntőn az újpesti Vasas Jégcentrumban, ahol a magyar válogatott legyőzte az osztrákot és ezzel feljutott az A-csoportba. A 168 óra szerint egy biztonsági őr úgy arcon ütött egy osztrák nőt, hogy valósággal elszállt.  

A lap cikke szerint ötven szurkoló érkezett az osztrák csapattal, és őket elkerítették a magyar szurkolóktól, biztonsági őrök őrizték őket. Egyikük a meccs hevében az első sorban akart lejutni helyéről, de ezt az őrök nem engedték, és a lépcsőn útját állták. 

A lány ennek ellenére megpróbált átjutni rajtuk, de némi üvöltözés után visszaráncigálták a helyére. Ezután a lány az egyik őr karja alatt átbújt, és haladt volna tovább, mire az őr akkorát ütött rajta, hogy egy egész széksort lefele zuhanva a korlátnak esett. 

Nagy csetepaté támadt ezután a lelátón: a dühödt osztrák szurkolók megrohamozták az őröket, az ütő őr pedig végül jobbnak látta elhagyni a nézőteret. Nem sokkal később megjelentek a helyszínen a rendőrök. Később a IV. kerületi kapitányság jelezte, hogy garázdaság gyanúja miatt nyomoznak. 

A nyomozati munkát nehezíti majd, hogy a nézőtér figyelésére használható kamerarendszer nem működtek. 

A Vasas Jégcentrum ügyvezető igazgatója szerint a helyszínt a szövetség által alkalmazott biztonsági cég biztosította. Fontosnak tartotta elmondani, hogy az osztrák szurkolók közt sok ittas ember volt, de azt azért leszögezte, hogy az erőszakra ez sem adhat magyarázatot. (168 óra)