Futballakadémiát indít Budapesten az FC Barcelona

Négy éves előkészítő munkát követően futballakadémiát indít Budapesten az FC Barcelona futballcsapata. Az MTI-nek az induló Barca Academy Hungary vezérigazgatója, Farkas Balázs számolt be arról, hogy aláírták az erről szóló megállapodást a katalán klub elnökségi tagjával, Pau Vilanovával. 

„A magyar futballnak komoly hagyománya van, és a Barcelona filozófiája, játékstílusa illeszthető a legjobban ebbe a közegbe. Kubala, Kocsics és Czibor révén a magyarok a szívükben vannak, nagyon örültek neki, hogy Közép-Európában elindíthatnak egy ilyen akadémiát, értéket teremthetnek” - mondta Vilanova a szerződések aláírása után. 

Az akadémiát a klubtól érkező szakmai igazgató fogja irányítani, és olyan edzőkkel dolgoznak majd, akik Barcelonában elsajátították a klub egyedi utánpótlás-képző technikáit és edzésmódszereit. 

A budapesti lesz az FC Barcelona negyedik akadémiája Európában. Varsóban, Moszkvában és Isztambulban már működnek hasonló intézmények. 

Az MTI azt írja, hogy az akadémiának lesz egy budai és egy pesti bázisa is. Tavasszal és nyáron toboroznak majd fiatalokat 4 és 14 éves kor között. 

„A válogatókon kiemelt szerepet kapnak a Barca-stílushoz elengedhetetlen erények, azaz például a labdafókusz, a dinamizmus, vagy az önállóság” - áll az akadémia közleményében. 

A kiválasztottak később akár a katalán klubhoz is csatlakozhatnak, a Barcelonának ugyanis előválasztási joguk lesz az akadémia növendékeinek esetleges szerződtetésére. 

Címlapi kép: fcbacademy.hu