Jogerősen is 25 évre ítélték a boldvai apát, aki tíz éven keresztül erőszakolta és zaklatta a lányát

Kedden másodfokú ítélet született a Debreceni Ítélőtáblán annak a boldvai lánynak az ügyében akit tíz éven keresztül erőszakolt és zaklatott az apja, két gyereke is született tőle, és a másodikat egyszerűen betették meghalni az ágyneműtartóba, nehogy kiderüljön a titkolt kapcsolat. Azt már tavaly megírtuk, hogy a vérfertőzésről valójában mindenki tudott, az iskolaigazgatón keresztül a szomszédokig. Mégsem történt semmi egészen a csecsemő haláláig.

Az ítélőtábla a másodfokú ítéletben előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt jóvá hagyta a házaspár (a lány apja és anyja) 25, illetve 20 éves fegyházbüntetését. Lányuk kétéves börtönbüntetését is helyben hagyta az ítélőtábla, de esetében az ítélet végrehajtásának felfüggesztését háromról öt évre emelte - közölte a táblabíróság szóvivője.

A bíróság a házaspár férfi, illetve nő tagja - vádlottak bűnösségének megállapítását két-két rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mellőzte, egyebekben helybenhagyta a Miskolci Törvényszék elsőfokú ítéletet. A három vádlott a lány titokban szült gyermekét ölte meg. A lány apját, az ügy elsőrendű vádlottját szexuális erőszak, vérfertőzés miatt is elítélte a bíróság.

Az ítélőtábla nem látott indokot a 25, illetve 20 éves büntetések enyhítésére.

Fotó: Halász Júlia/444

A vádlottak egy háztartásban éltek Boldván. Az elsőrendű vádlott tíz éven át kényszerítette vér szerinti leánygyermekét arra, hogy vele szexuális kapcsolatot létesítsen. A külvilágtól elszigetelve élő, akkor még fiatalkorú lányt az apja többször megverte és azzal is fenyegette, hogy megöli, amennyiben szólni mer bárkinek a történtekről. A lány terhes lett és 2011-ben titokban gyermeket szült, akit apa nélkül anyakönyveztek.

2015 év végén az akkor már felnőtt korú lány - az ügy harmadrendű vádlottja - ismét várandós lett az apjától. Ekkor a férfi és felesége, a másodrendű vádlott - aki évek óta tudott a szexuális erőszakról, de az ellen semmit nem tett - közösen elhatározták, hogy a terhességet eltitkolják.

Abortuszra nem volt pénzük, de megtartani sem akarták a gyermeket, így elhatározták, hogy megölik. A lány a családi házuk egyik szobájában adott életet a babának. A lánynak az anyja segédkezett a szülésnél, ahol jelen volt a lány apja és a velük együtt élő kiskorú gyermekek közül három. Az életképes csecsemőt az ágyneműtartóba rejtették, a sorsára hagyták. Az újszülött ellátatlanság miatt négy óra múlva meghalt.

Másnap a lány rosszul lett, mentőt hívtak hozzá, a vizsgálat során derült fény az előző éjszakai szülésre. A holttestet nyomozók találták meg. A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Miskolci Törvényszék ítéletét, amelyben a férfit 25 év, feleségét 20 év fegyházbüntetésre ítélte, míg lányukra - aki egyben bűncselekmény áldozata is volt - 2 év szabadságvesztést szabott ki. Utóbbi végrehajtását 3 évről 5 évre felfüggesztették, az ítélet jogerős. (MTI)