Kiejtette az Ajax a Juventust

foci
2019 április 16., 17:36
comments 79
  • A Real Madrid után a Juventust is elintézte az Ajax a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében
  • 4-0-s összeítéssel könnyedén jutott a 4 közé a Barcelona is

Barcelona-Manchester United 3-0

Annak ellenére, hogy az első meccsen otthon kikapott, kifejezetten jól kezdett a Manchester United Barcelonában a BL-negyeddöntők visszavágóján. Az első 6-7 percben beszorították a Barcelonát, Rashford kapufára rúgta Pogba nagy passzát, aztán elkezdett focizni a Barcelona is. Előbb befújt, majd a videózás után visszavont egy 11-est a bíró Rakitic buktatása miatt, pedig Messi már letette a labdát a 11-esre.

link Forrás

Aztán a 16. percben lecsapott egy labdára Messi, két csellel lövőhelyzetbe került, és kilőtte a sarkot.

link Forrás

Négy percen belül duplázott, nem túl jó lövéssel, amit De Gea bepotyázott.

link Forrás

A szünet előtt még ez történt szegény bekötött fejű Phil Jonesszal. 

link Forrás

A második félidő leginkább arról szólt, hány gólt lő még a Barcelona. Coutinho a 61.-ben meglőtte a harmadikat, miután Messi passzát Jordi Alba lekészítette:

link Forrás

Coutinho, aki nem tudott igazán beilleszkedni a Barcelonába, és a közönség is kifütyülte már korábban, fülét befogva ünnepelte a gólját.

Aztán Messi ollózni akart még egyet, az nem jött össze, a Manchester teljesen alárendelt szerepet játszott.

Az utolsó negyedóra már lepörgött simán, Suáreznek most sem jött a gól a BL-ben, a Manchesternek is voltak helyzetféléi, a legnagyobb a korábban Barcelonában játszó, az angoloknál csereként beküldött Alexis Sanchezé, amit ter Stegen védett. 

A katalánok az elmúlt három évben rendre a nyolc között buktak el, ez most sima továbbjutás volt, 4-0-ás összesítéssel. A Porto-Liverpool párharc győztesével találkoznak, ami 2-0-s liverpooli előnnyel folytatódik szerdán. 

Juventus-Ajax 1-2

A másik meccsen a Juventus szerzett vezetést az Ajax ellen. Ott az első meccs 1-1 volt, a visszavágón az Amszterdamban is eredményes Ronaldo szerzett egy lassan megszokott fejesgólt a 28. percben, megkerülve a komplett Ajax-védelmet. A bíró visszanézte egy lökés miatt, végül megadta. 

link Forrás

Az Ajax 6 percen belül egyenlített, Donny van de Beek góljával. Lesgyanú miatt videózás itt is volt, de nem volt szabálytalan a gól, ezzel hosszabbításra állt a meccs. 

link Forrás

A második félidőben a Juventus az elején még pörgött, majd az Ajax átvette az irányítást, Szczesny védett kétszer, Pjanic is az utolsó pillanatban tisztázott, szinte egykapuztak a hollandok, egészen addig, amíg meg is szerezték a vezetést, a 19 éves de Ligt fejelt be egy szögletet a 67. percben. A Juventusnak kettőt kellett volna lőnie a továbbjutáshoz. 

link Forrás

Az előző körben a Realt is verő Ajax egyébként így játszott Torinóban:

link Forrás

A 79. percben az Ajax szerzett újabb gólt, Zijeh csavarta bem ezzel végképp eldőlt volna, de a bíró videózás után nem adta meg, vélhetően les miatt.

Az olaszok a 90. percben kezezés miatt 11-est reklamáltak, a bíró visszanézte, nem adta meg. A meccs utolsó percében a fejét elveszítő Ronaldót a végén ki lehetett volna állítani, miután beleszállt Veltmanba, de megúszta sárgával. A frusztrált Ronaldo 2010 tavasz után először nem jutott csapatával a 4 közé a BL-ben. 

Juventus: Szczesny – De Sciglio (Cancelo, 64.),  Bonucci, Rugani, Alex Sandro – Emre Can, Pjanic, Matuidi – Bernardeschi, Dybala (Kean, 46.), Ronaldo. 

Ajax: Onana – Veltman, De Ligt, Blind, Mazraui (Sinkgraven, 11., őt Magallán váltotta a 82. percben) – Van de Beek, F. de Jong, Schöne – Zijeh (Huntelaar, 88.), Tadics, Neres. 

Összesítésben 3-2-vel ment tovább az Ajax, teljesen megérdemelten, ellenfele a Tottenham-Manchester City párharc győztese lesz. 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.