Minden idők fogadási győzelmét aratta a wisconsini bróker, aki az összes pénzét feltette Tiger Woodsra, és nyert

ÉLET
2019 április 16., 09:24
comments 122

Tiger Woods-nál csak egyvalakinek volt nagyobb vasárnapja - írja a szenzációhajhász New York Post, és ezúttal egyáltalán nem túloznak. Az egykor legnagyobbnak tartott golfozó, Tiger Woods legutóbb 14 éve, 2005-ben nyert Masters tornát. Azóta komoly magánéleti és egészségügyi problémái voltak, lecsúszott a golfozók mezőnyében, senki nem gondolta, hogy lehet esélye győztesként visszatérni. Győzelme az idei Mastersen, amit sportújságírók már a legnagyobb visszatérések között emlegetnek, 14-szeres pénzt ért a bukmékereknél. 

Tiger Woods 15 év után győzedelmeskedett ismét a US Masters sorozatban
photo_camera Tiger Woods 15 év után győzedelmeskedett ismét a US Masters sorozatban Fotó: Kevin C. Cox/AFP

A 39 éves wisconsi James Adducci soha életében nem fogadott még sporteseményre, de olyan előérzete támadt, annyira biztos volt benne, hogy Woods győztesen zárja az augustai Masters tornát, hogy 85 ezer dollárt, azaz több mint 24 millió forintnyi pénzt tett a golfozó győzelmére, és nyert. 1,28 millió dollárt, nagyjából 340 millió forintnak megfelelő pénzt vihetett haza.

A történet attól igazán meseszerű, hogy Adduccinak 25 ezer dolláros jelzáloghitele van, több hitelt fizet párhuzamosan, erre fogta magát, múlt hét kedden elutazott Las Vegasba, eladta minden Amazon részvényét ami volt, felvett 85 ezer dollárt készpénzben, beletuszkolta azt egy hátizsákba, elbattyogott azzal az SLS Casinóba a William Hill irodájához, és feltette az egész életét Tiger Woods-ra. Aztán nyert.  

Adducci azt nyilatkozta a mesés győzelem után, hogy nem az odds miatt fogadott, hanem egyszerűen érezte, hogy Woods élete és karrierje is úgy alakult, hogy kijöhet belőle egy váratlan, nagy győzelem. 

A győzelem akkora lett, hogy miatta története legnagyobb veszteségét szenvedte el a William Hill fogadóiroda.  A gigabukta annyira sokkolta még a fogadóirodát vezető Joe Ashert, hogy ő is csak gratulálni tudott a hihetetlen győzelemhez. 

Adduci 82 éves apjával nézte a versenyt. Mindig közösen nézték a golfot, nagy rajongói Woodsnak. 

A legjobb, hogy miután feltette komplett vagyonát egy kiégett golfozóra, a bróker elmondta, hogy ő egy felelős fickó, pénzügyi háttérrel, nem fogja csak úgy elfecsérelni a pénzt, hanem befekteti, ahogy kell. (New York Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.