Szijjártó magyar szakembereket is küldene a Notre Dame újjáépítéséhez, ha a franciáknak pont erre lenne szükségük

gurítás
2019 április 16., 11:42

A magyar külügyminiszter kedden arról beszélt, hogy Magyarország a lehetőségeihez mérten mindig támogatja a bajba jutott keresztény közösségeket, ezért természetes, hogy a Notre-Dame újjáépítésében is hajlandó részt venni.

Kérdésre válaszolva Szijjártó Péter közölte, az anyagi segítségnyújtás mellett a kormány koordinációs feladatokat is vállalhat, amennyiben magyar szakemberekre volna szükség a hétfő este leégett párizsi katedrális megmentéséhez.

A Notre Dame huszártornyát ólom borította, a székesegyház tetejének teljes megsemmisülésével több száz tonna ólom olvadt el és juthatott a levegőbe.
photo_camera A torony összeomlása Fotó: Geoffroy Van Der Hasselt/AFP

A Notre Dame hétfő este kapott lángra, a tűzben összeomlott az épület huszártornya és odaveszett teljes tetőszerkezete is. Emmanuel Macron francia elnök nemzetközi adománygyűjtést kezdeményezett a székesegyház újjáépítésére.

Szeged és Székesfehérvár 10-10 ezer eurót ajánlottak fel a székesegyház újjáépítéséhez. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.