A Gazprom már idén leszállítja a jövőre betervezett gáz egy részét

Szijjártó Péter szerdán  hivatalában fogadta Viktor Zubkovot, a Gazprom igazgatótanácsának elnökét, Oroszország volt miniszterelnökét, közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Szijjártó Péter fogadja Viktor Zubkovot, a Gazprom igazgatótanácsának elnökét a Külgazdasági és KülügyminisztériumbanFotó: KKM/Burger Zsolt/MTI/MTVA

A minisztériumi közlemény szerint a megbeszélést után Szijjártó Péter elmondta, hogy az Ukrajnán keresztüli gázszállítások jövője bizonytalan, ezért a Gazprommal megállapodtak arról, hogy a jövő évben szükségessé váló, földgáz mennyiség egy részét, az orosz vállalat már idén leszállítja Magyarországra.

Magyarország gázfogyasztása megközelíti az évi 10 milliárd köbmétert, ezért Szijjártó szerint az az érdekünk, hogy egy kiszámítható, az energiaellátásunk biztonságát garantáló együttműködést tartsunk fent a Gazprommal. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.