Börtönbe kerülhet a japán professzor, amiért megtanította a diákjait ekit gyártani

Akár 10 év börtönt is kaphat Tatsunori Iwamura, az Ehime-i Egyetem professzora, aki nemrég bevallotta, hogy 2013-ban megtanította a diákjainak, hogyan gyártsanak MDMA-t, valamint a 5F-QUPIC nevű dizájnerdrog receptjét is megosztotta velük.

A japán törvények szerint csak az gyárthat tudományos céllal illegális drogokat, akinek megvan erre az engedélye a regionális hatóságoktól. Csakhogy a 61 éves Iwamura engedélye akkor már lejárt.

A helyi drogügyi hatóság szerint 11 hallgató gyárthatott drogot a professzor felügyelete alatt. Közülük négyet és egy adjunktust az ügyészség már kihallgatott. Az egyetem is büntetést ígért a professzornak és az adjunktusnak, egyben bocsánatot kértek a hallgatóktól és a szülőktől is.

A hatóságok Iwamura házát és laboratóriumát is átkutatták, de ekit sehol sem találtak. Ugyanakkor nyomokban 5F-QUPIC-t és némi kannabiszt felfedeztek nála. (Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.