Börtönbe kerülhet a japán professzor, amiért megtanította a diákjait ekit gyártani

2019 április 17., szerda 17:05
91

Akár 10 év börtönt is kaphat Tatsunori Iwamura, az Ehime-i Egyetem professzora, aki nemrég bevallotta, hogy 2013-ban megtanította a diákjainak, hogyan gyártsanak MDMA-t, valamint a 5F-QUPIC nevű dizájnerdrog receptjét is megosztotta velük.

A japán törvények szerint csak az gyárthat tudományos céllal illegális drogokat, akinek megvan erre az engedélye a regionális hatóságoktól. Csakhogy a 61 éves Iwamura engedélye akkor már lejárt.

A helyi drogügyi hatóság szerint 11 hallgató gyárthatott drogot a professzor felügyelete alatt. Közülük négyet és egy adjunktust az ügyészség már kihallgatott. Az egyetem is büntetést ígért a professzornak és az adjunktusnak, egyben bocsánatot kértek a hallgatóktól és a szülőktől is.

A hatóságok Iwamura házát és laboratóriumát is átkutatták, de ekit sehol sem találtak. Ugyanakkor nyomokban 5F-QUPIC-t és némi kannabiszt felfedeztek nála. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt