Jeremy Corbyn házához láncolták magukat a kihalás forradalmárai

A környezetvédő aktivisták tiltakozásának harmadik napján Londonban voltak, akik egy vonathoz ragasztották magukat, páran inkább a Munkáspárt vezetőjének otthonát vették célba, és a bejárat elé ragasztották magukat, de biciklilakatokat is használtak. Az utóbbi akció azért nem okozott túl nagy fennakadást a brit főváros életében, leginkább csak a pártelnök feleségét dühítették fel.

Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Az aktivisták közölték, hogy bár támogatják Jeremy Corbynt, de azt akarják, hogy menjen tovább, és a Munkáspárt hirdessen válsághelyzetet a klímaváltozás miatt. De végül Corbyn anélkül hagyta el az otthonát, hogy szóba állt volna az aktivistákkal. Az akció végén pedig a pártvezér felesége pedig kidobta azokat a húsvéti tojásokat és virágokat, amiket a tüntetők vittek a házhoz.

Fotó: Alberto Pezzali/NurPhoto

A hétfőn kezdődött tiltakozások miatt, amit a Kihalás Forradalmának neveznek, eddig 340 embert vett őrizetben a londoni rendőrség.  Kedden sikeresen megszállták a Waterloo-hidat, és a közlekedésben is nagyon komoly fennakadásokat okoztak. A szerdai vonatos akció kisebb késéseket okozott a vonatforgalomban. A Kihalás Forradalmárai alapvetően három dolgot követelnek: a kormány mondjon igazat a klímaváltozásról, 2025-re csökkentsék nullára a szén-dioxid-kibocsátást, valamint hozzanak létre egy civilekből álló, a folyamatot ellenőrző szervezetet. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.